John Irving – Pana te voi gasi (carte)

O poveste lunga, complicata si cu puternice accente autobiografice (care isi poarta cititorii din Canada in Europa si America), populata cu personaje nu tocmai dintre cele pe care le gasesti la tot pasul si situatii variind intre hilar si tenebros...

John Irving – Pana te voi gasi (carte)

Ca si in Lumea vazuta de Garp, Irving isi urmareste personajul principal, Jack Burns, din primii ani de viata pina la maturitate. Exista si alte teme recurente in acest roman suta la suta marca John Irving: absenta tatalui, o mama ciudata, abuzuri sexuale in copilarie, pasiunea pentru wrestling. In prima jumatate a roma­nului (care se intinde pe mai bine de 1.000 de pagini!), Jack este tirit de mama lui, o artista a tatuajelor, prin Europa, in cautarea tatalui sau – un cintaret de orga afemeiat si pasionat de tatuaje.

Calatoria se dovedeste a fi o incursiune fascinanta prin subcultura tatuajelor si prin industria sexului din Amsterdam. Intorsi acasa, Jack este inscris la o fosta scoala de fete, unde devine un fel de jucarie preferata a eleve­lor mai mari. Jack supravietuieste adolescentei si ajunge actor de succes, dar obsesia tatalui pe care nu l-a cunoscut niciodata nu-l paraseste, asa incit, adult fiind, acesta porneste din nou pe urmele lui. Este, de fapt, o cala­torie de autoexplorare, un drum pe care Jack trebuia sa-l faca pentru a-si gasi nu atit tatal, cit adevaratul sine.

Mihaela Frank
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle