Invingatorul este intotdeauna singur de Paulo Coelho

„Cind m-am hotarit sa-mi fotografiez epoca am scris aceasta carte“, marturiseste Paulo Coelho in deschiderea celui mai nou roman al sau.

Invingatorul este intotdeauna singur de Paulo Coelho

Invingatorul este intotdeauna singur nu este, cel putin la prima vedere, acel gen de poveste metafizico-spiritualo-mistica tipica scriitorului brazilian. Dar, desi am auzit  inca de anul trecut ca Invingatorul… este un thriller si desi cartea are toate elementele acestui gen, totusi Coelho nu renunta total la parabole si enunturi inspirationale.

Pe scurt, povestea se desfasoara in timpul Festivalului de Film de la Cannes, pe durata a 24 de ore. Milionarul rus Igor e hotarit sa-si recucereasca fosta sotie care l-a parasit in urma cu doi ani pentru a se casatori cu un faimos fashion designer. Pentru a o convinge de dragostea lui, Igor ii spune Evei ca e in stare sa distruga intreaga lume. Si se tine de cuvint. Crimele se tin lant, dar dincolo de asta, lumea filmului si a modei, in care se desfasoara intregul scenariu, ii ofera lui Coelho prilejul de a arunca o privire extrem de satirica asupra obsesiei oamenilor de azi pentru celebritate. Cred ca aceasta carte este cea mai intunecata dintre toate cartile lui Coelho; iar deasupra ei pare sa planeze intrebarea „Ce facem cu viata noastra?“.

Text: Mihaela Spineanu-Frank

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle