Hanif Kureishi – Am ceva sa-ti spun (carte)

Familia, etnia, diaspora, sexualitatea sint cele mai im­por­­tante teme ale lui Hanif Kureishi – daca ati citit Buddha din suburbie sau Intimitate, stiti despre ce vor­besc.

Hanif Kureishi – Am ceva sa-ti spun (carte)

De fie­care data cind citesc o carte a acestui scriitor am o pu­terni­ca senzatie ca trag cu coada ochiului in ograda sa. Asa ca am facut putina cercetare si am aflat ca nu ma inselam de­loc.

Pisicherul scriitor pare ca profita din plin de viata sa privata pentru a-si scrie romanele, lucru care i-a infuriat pe multi membri ai familiei sale, printre care sora, tatal si, desi­gur, sotia. Ceea ce nu l-a oprit pe Kureishi din a produce opere semi-fictionale. In Am ceva sa-ti spun, personajul central este Jamal, un bar­bat intre doua virste, divortat, cu un tata pakista­nez si o mama englezoaica, de profesie psihanalist, care citeaza frecvent din Freud, Dante, Proust sau Updike.

Nu, Kureishi nu e psihanalist, dar ghici ce? In ultimul timp incearca sa-si trateze iluziile existentiale prin sedinte de psihanaliza, asa ca stie el despre ce vorbeste. In orice caz, o carte plina de personaje savuroase si replici scinteietoare (si, da, sex la greu).

Mihaela Frank
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle