Factorul groazei, de Robert Harris (carte)

Robert Harris, scriitorul ale carui carti s-au vandut in peste 10 milioane de exemplare si au fost traduse in peste 30 de limbi, a fost publicat in colectia Strada Fictiunii, cu romanul Factorul groazei, traducere din limba engleza si note de Diana Geacar.

Factorul groazei, de Robert Harris (carte)

Pornind de la un dezastru financiar real – prabusirea Bursei din New York in 6 mai 2010, pe fondul crizei datoriilor suverane din Grecia -, Robert Harris exploreaza potentialul distructiv al propriilor noastre creatii, imbinand cu maiestrie si ingeniozitate conventiile thrillerului „clasic cu spaimele lumii contemporane.

Cel mai mare dusman al ratiunii este frica – nimeni nu o stie mai bine decat Alexander Hoffmann, omul care a facut o avere din spaima altora. Geniu matematic si om de afaceri, Hoffmann ruleaza miliarde de dolari pe pietele financiare fara a ridica macar un deget, si asta datorita programului VIXAL-4, un algoritm care decide singur cum sa joace la bursa in situatiile cele mai riscante.

Principiul de la baza algoritmului este pe cat de ingenios, pe atat de simplu: in vremuri tulburi, cine intelege mecanismul fricii poate prezice mersul pietei. In scurt timp insa, cand VIXAL scapa de sub control, cel care se imbogatea din frica altora ajunge sa o traiasca pe propria piele, iar visul sau de o viata se transforma in cel mai negru cosmar al omenirii.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle