Cu manusi de Mihaela Nicola

Daca lumea ar fi construita dupa regulile adunate de Mihaela Nicola intre copertele acestei carti, viata noastra ar fi cu siguranta mai frumoasa si mai lipsita de lucruri impovaratoare.

Cu manusi de Mihaela Nicola

Pentru ca a te purta civilizat cu cei din jurul tau, a darui bucurie si a te inconjura de cuvinte si gesturi frumoase nu face decit sa atraga asupra ta aceeasi bucurie pe care o daruiesti. Cuvintele sint cele mai puternice arme de care dispunem. Dar si cele mai reflexive: cind spui ceva urit, cuvintele pe care le rostesti nu ranesc doar persoana vizata, ci te afecteaza si pe tine; spune-i cuiva o vorba buna si vei vedea cum te incalzeste si pe tine acea vorba. Acelasi lucru se intimpla cu tot ce tine de interactiunea dintre noi si semenii nostri. Tot ce facem, felul in care ne comportam se reflecta asupra noastra si determina felul in care sintem perceputi de cei din jur. 

Cartea Mihaelei Nicola este un ghid de bune maniere. Un manual de bun simt adaptat zilelor noastre si modului contemporan de a interactiona. Lucruri pe care le stim (sau ar trebui sa le stim), de la reguli vechi si generale la norme moderne de conduita in familie, la serviciu, in societate sau… online. Cu manusi  este o carte scrisa cu eleganta si stil, cu inteligenta si umor. Fara incrincenare, fara lectii predate de la inaltimea vreunui  piedestal, cu o impresionanta economie de cuvinte inzorzonate (veti fi uimite sa constatati cit de multe poate spune autoarea in citeva vorbe). O carte scrisa chiar asa: cu manusi.

Text: Mihaela Spineanu-Frank

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle