Cartea scurtelor iubiri eterne, de Andrei Makine

De saptamina viitoare in librarii: cea mai recenta carte a lui Andrei Makine, tradusa in limba romana la numai citeva luni de la lansarea in Franta!

Cartea scurtelor iubiri eterne, de Andrei Makine

Conceputa ca o galerie de instantanee, Cartea scurtelor iubiri eterne (2011) surprinde, in capitole de mica intindere, dar de o intensitate inegalabila, opt momente de gratie dintr-o existenta framintata, cind manifestarea neasteptata a iubirii preschimba clipa in eternitate.

Intr-o Uniune Sovietica dominata de propaganda utopica, singura doctrina adevarata, iubirea, da nastere, in cele mai umile locuri si in cele mai neobisnuite imprejurari, la momente de o luminozitate, o seninatate si o candoare fara seaman, care transcend uritenia, grosolania si brutalitatea lumii.

„In Cartea scurtelor iubiri eterne, Andrei Makine revine la o tema care il obsedeaza: iubirea umana. Insa nu e vorba de iubirea carnala sau de iubirea impartasita, zi de zi, cu suisurile si coborisurile sale, precum cea din sinul unui cuplu. E vorba de o iubire mai pura, mai intensa, eliberata de contingentele noastre terestre, triviale. Aceste scurte momente de iubire eterna sint insotite de o senzatie de plenitudine, de simplitate, cind natura si fiintele se dezvaluie in frumusetea lor desavirsita.“ (Elle Franta)
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din lifestyle