Cartea saptamanii: MANDRA SA FIU RROMA, de Anina Ciuciu, cu Frederic Veille

Subintitulata “De la Fata Luncii la Sorbona: un destin de exceptie”, cartea tinerei Anina Ciuciu spune o poveste care se potriveste si nu se potriveste cu cliseele legate de rromi.

Cartea saptamanii: MANDRA SA FIU RROMA, de Anina Ciuciu, cu Frederic Veille

Da, e vorba despre multa saracie, despre prejudecati, umilinte si discriminare – pe de-o parte –, dar si despre familii frumoase, despre parinti care isi doresc enorm de mult sa-si vada copiii la scoala, despre oameni care lupta cu indarjire sa-si depaseasca conditia.

Anina Ciuciu a fost invatata de mica, la fel ca parintii si bunicii ei, sa-si ascunda etnia – era singura sansa de a fi acceptata de societate.

La varsta de 7 ani a emigrat in conditii greu de imaginat, impreuna cu familia, in Franta. Astazi, Anina Ciuciu este o tanara cu o tinuta impecabila, masterand in drept la Sorbona, si-a recapatat demnitatea si nu mai vrea sa-si ascunda originile.

Impreuna cu jurnalistul francez Frederic Veille, aceasta si-a pus pe hartie povestea, in speranta ca astfel ii va ajuta si pe alti tineri sa lupte pentru visele lor. Dincolo de miza inspirationala, cartea ofera si o binevenita perspectiva a vietii rromilor, vazuta din interiorul comunitatii – ceea ce, trebuie sa recunoastem, e o raritate.

O lectura cat se poate de binevenita, care speram sa schimbe modul in care sunt priviti concetatenii nostri rromi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle