Un ten îngrijit și în sezonul rece!

În zilele geroase, cu ninsori și vânt, pielea are nevoie de o îngrijire deosebit de atentă. După expunerea prelungită la frig, pielea devine aspră și dură, începe să se cojească și deseori apar mici crăpături care arată foarte inestetic.

Un ten îngrijit și în sezonul rece!

În sezonul rece, pielea trebuie hidratată corect, pentru că aproape toată ziua ne aflăm în încăperi încălzite, iar aerul devine foarte uscat. Acest lucru afectează tenul. Tenul trebuie hidratat atât din interior, consumând multă apă, cât și din exterior aplicând creme necesare protejării și hidratării tenului. ok

O regulă care trebuie urmată cu strictețe este: aplicarea unei creme hidratante cu cel puțin 30 de minute sau 1 oră înainte de a ieși din casă, asta pentru ca tenul să absoarbă crema în profunzime.

În zilele geroase cu toate avem o mică problemă de estetică și anume, nasul roșu. Întotdeauna se înroșește la frig, de aceea recomandăm următorul truc: după aplicarea cremei nutritive sau hidratante, aplică și o cantitate mică de cremă corectoare, prin tapotări ușoare cu vârful degetelor, până intră în piele. Apoi aplică fondul de ten cu textură mată, iar ca și finisare aplică puțină pudră pulbere anti-strălucire.

Niciodată nu uita de zona din jurul ochilor, această zonă trebuie îngrijită cu multă atenție pentru că este zona cea mai sensibilă a feței. Pentru aceasta recomandăm folosirea unei creme special concepute pentru a revitaliza pielea din jurul ochilor.

Pentru protejarea pielii delicate a buzelor împotriva vântului și a frigului, folosește un balsam de buze intens hidratant mai ales atunci când ieși la o plimbare prin zăpadă, pentru a le păstra catifelate și hidratate.

ok1

 

Când urmează să petrecem mai mult timp în frig (pe schiuri, în excursie), ai grijă să aplici pe față o cremă de zi foarte grasă, iar după aceea aplică pudra anti-strălucire. Dacă pielea s-a albit și și-a pierdut sensibilitatea, acoper-o cu o batistă și masez-o ușor prin material.

După o zi petrecută afară cu temperaturi joase, tenul trebuie pregătit neapărat pentru noapte: pentru curățare folosește un lapte demachiant, aplică apoi o loțiune tonică și încheie prin a masa fața cu o cremă de noapte puternic hidratantă.

Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty