Tot ce trebuie să știi despre uleiul de cocos

Nu poți să te uiti pe Instagram sau Pinterest fără să găsești o poză cu ulei de cocos. Miroase genial (gândește-te la piña colada, dar fără mahmureală), îți hidratează pielea și părul, iar uleiul de cocos joacă un rol major și în rețetele pentru cele mai apetisante deserturi.

Tot ce trebuie să știi despre uleiul de cocos

Dar te-ai întrebat vreodată cât de benefic este uleiul de cocos pentru rutina ta de înfrumusețare zilnică? Iată tot ce trebuie să știi.

Ce este uleiul de cocos?

Acest lucru este evident, însă trebuie să știi că uleiul de cocos este extras din pulpa nucilor de cocos. Este uscat și apoi presat la rece pentru a extrage un ulei foarte hrănitor care poate fi folosit la hidratarea feței, netezirea părului și oferirea de acizi grași esențiali corpului nostru.

Care sunt beneficiile utilizării uleiului de cocos?

Sunt cu siguranță mult mai multe decât putem noi număra. Dar cel mai important este că uleiul de cocos este plin de acizi grași care au o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, cum ar fi întărirea sistemului nostru imunitar și prevenirea bolilor de inimă, potrivit cercetătorilor britanici. De asemenea calmează inflamațiile și are proprietați antibacteriene.

Cum îl folosim?

Folosește-l că balsam, de fiecare dată când părul tău are nevoie de hidratare în profunzime, uită de măștile de păr costisitoare și folosește uleiul de cocos. Folosește una sau două lingurițe de ulei și masează scalpul, răsucind părul până la vârfuri, după care fă un coc de tip ballerina. Lasă produsul în păr cât de mult poți, după care spală-l cu șampon, ca de obicei.

Utilizează-l ca un demachiant: Aplică-l pe față pentru a îndepărta praful și machiajul, după care pune puțin ulei de cocos pe o dischetă demachiantă și curăță chiar și mascara waterproof.

Folosește-l ca pastă de dinți: Având proprietăți anitbacteriene și antifungice, uleiul de cocos ucide bacteriile, împrospătează respirația și albește dinții. Vrei cu adevărat dinți mai albi? Folosește o pastă facută dintr-o parte de ulei de cocos și o parte de bicarbonat de sodiu.

Pe lângă toate aceste beneficii pentru rutina ta de înfrumusetare zilnică, uleiul de cocos mai poate fi folosit și pentru o serie de lucruri care îți vor ușura activitățile zilnice precum: curățarea genților de piele, dezlipirea diferitelor urme de reziduuri rămase pe sticle, curățarea ruginei formate pe diferite suprafețe, îndulcirea cafelei sau curățarea mobilei.

Sper că toate aceste beneficii ale uleiului de cocos te-au convins cât este de util și îl vei folosi zilnic.

Citește și:
Rose brown, cel mai HOT trend pentru părul șaten

Text: Andreea Pacioras
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Noizz
Psychologies
Mai multe din beauty