Tenis indoor

Inspirata de frumusetea Annei Kournikova si de talentul Mariei Sharapova, Cristina Sima a incercat citeva lectii de tenis (in plina iarna!), cu un antrenor personal...

Oricine stie cit de usor poti, in numai doua saptamini, sa-ti deformezi considerabil silueta, mai ales daca sedentarismul e dublat de o dieta cu multe prajituri si fripturi (adica meniul obisnuit de sarbatori). Dar daca esti mai interesata de abdomenul plat al vedetelor decit de birfele din culise si nu faci parte din acea categorie de spectatori care urmaresc sti­rile din sport numai pentru a afla ultimele birfe legate de viata personala a fotbalistilor, cu siguranta stii ca, tot in doua saptamini, poti scapa de rotunjimile nedorite.

Exista anumite sporturi renumite pentru capacitatea formidabila de a-ti remodela corpul in forme sculpturale si sexy. Unul dintre ele este tenisul. Astfel, am decis (e un vis mai vechi de-al meu) sa incerc acest sport care a facut-o pe Anna Kournikova cea mai sexy femeie din lume (cu garnitura de Enrique Iglesias cu tot). OK, am mai avut si alte motive: voiam sa ma relaxez, pur si simplu. Conform doctorului Jim Gavin, autorul cartii The Exercise Habit, tenisul, la fel ca patinajul sau golful, dezvolta caracterul pozitiv al persona­litatii, demonstrindu-se faptul ca jucatorii de tenis sint mai optimisti si au un nivel ridicat al self-esteem-ului, in comparatie cu alti sportivi (ca atletii, de exemplu), care prezinta riscuri mai mari de a suferi de depresii.

Celebrul tenisman Björn Borg (cistigatorul a cinci trofee Wimbledon) era renumit pentru calmul lui (motiv pentru care a primit porecla Ice Borg). Tinjind dupa o stare de spirit (si o conditie fizica) mai buna, am pornit la treaba! Da, sint constienta ca sintem in luna ianuarie. Dar am gasit un club unde poti practica (si invata) tenis chiar si cind afara e un frig de crapa pietrele: la Tenis Club (unde exista mai multe terenuri acoperite). Cind am inceput antrenamentul cu Ionut Captan, eram sigura ca voi fi o catastrofa.

Intii mi-a aratat cum sa tin racheta, ce inseamna rever si care este pozitia corecta cind atingi mingea (ca sa ai o lovitura cit mai buna); mi-a explicat cit de importanta este coordonarea intre privire si minge (esti pusa in situatia de a judeca in mod constant momentul potrivit pentru a lovi mingea in miscare). Apoi am intrat in joc! Dupa citeva mingi, Ionut mi-a confimat ca sint talentata si ca am invatat, in citeva minute, ce altii invata in trei luni! Lovitura mea era din ce in ce mai buna (chiar daca bietul Sebastian, fotograful nostru, a fost involuntar tinta mai multor mingi).

Desi pe moment nu mi s-a parut solicitant, se stie ca acest sport tonifica, alungeste si defineste musculatura bratelor si a picioarelor. Este totodata o metoda de recuperare psihica si fizica, ce creste capacitatea pulmonara, imbunatateste circu­la­tia sanguina, creste mobilitatea articulatiilor si tonusul muscular (chiar si mus­culatura abdominala si a spatelui), imbunatateste coordonarea si echilibrul. Exercitiile erau tot mai com­plicate, dar eu sim­team o stare de exaltare crescinda (de care cred ca poti deveni dependenta).

In ciuda antrenamentului intens, dupa ce­le 45 de minute nu m-am simtit deloc epuizata. Din contra, eram fresh si plina de energie! E ade­varat ca a doua zi am avut o febra musculara cumplita (si nu as putea defini exact zona sau grupa musculara cea mai dureroasa), dar una peste alta ma simteam foarte bine dispusa! Mi s-a parut un sport classy (nici o alta activitate sportiva nu iti permite sa imbraci outfit-uri sexy si foarte feminine), distractiv (asa se explica de ce eram tot timpul cu zimbetul pe buze) si abia astept urmatoarea lectie de tenis! Kournikova, watch out!

Verdict ELLE

Nu degeaba a fost numit tenisul „the sport for a lifetime”. Niciodata nu e prea tirziu sa te apuci de el si intotdeauna iti va da o stare psihica si fizica foarte buna.

O ora in sala cu un antrenor personal costa 28 euro.

Adresa: Pescariu Sports & Spa str. Glodeni nr. 3, Bucuresti, tel. 0372 731972
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty