Party time: Cele mai HOT machiaje și coafuri pentru petreceri

Cele mai hot look-uri ale sezonului petrecerilor, explicate de experți!

Este din nou momentul petrecerilor stropite cu prosecco, al ținutelor statement și al machiajelor strălucitoare! Inspiră-te din cea mai hot selecție de machiaje și coafuri pe care le-am regăsit pe catwalk în sezonul de toamnă/iarnă și încearcă-le cu ajutorul indicațiilor experților.

Geta Voinea, celebrity hairstylist și fondatoarea lanțului de saloane cu același nume, și Alina Brăilescu, make-up artist și fondatoarea Școlii de Machiaj Alina Brăilescu Make-up Academy, îți deconspiră pas cu pas secretele realizării acestor machiaje și coafuri de party!

GRUNGE GLAM

Acest look oferă o alură rebelă, nouăzecistă, cu cărarea imprecisă și șuvițe neregulate ce încadrează fața, în timp ce clemele prețioase compun o ținută festivă ideală pentru petrecerile acestui sezon.

„E un stil natural și sexy, ușor de realizat. Părul se tapează ușor, apoi se piaptănă firesc spre spate, fie strâns în coadă, fie într-un coc cu lateralele securizate cu agrafe, iar pentru un plus de definiție, se poate folosi un produs de texturizare”, explică Geta Voinea.

„Machiajul mizează pe tenul mat, cu accent pe privire și pe buze. Ochii se conturează la baza genelor superioare și pe conjunctivă, din colțul extern până la cel intern, după care se intervine cu umbre în nuanțe pământii, brune. Buzele se conturează cu tușe de vișină coaptă pe contur, cu ajutorul unui creion intens”, ne sfătuiește Alina Brăilescu.

ELEGANȚĂ GLACIALĂ

„Din punct de vedere al coafurii, părul este hidratat și uscat cu peria, să arate atât de cuminte prins în coadă sau coc, dar pentru fixare și strălucire suplimentară se recomandă pulverizarea unei brume de fixativ”, spune hairstylistul.

Tenul e porțelanat, sprâncenele au aspect natural, iar ochii sunt puși în valoare cu ajutorul unui machiaj smokey, dar messy. Pentru a obține acest efect se folosește un creion negru pe zona conjunctivă, sub genele inferioare și pe pleoapa mobilă, apoi pigmentul cremos se întinde pe toată pleoapa cu ajutorul unei pensule. În acest caz, buzele sunt nude, pentru a lăsa privirea să strălucească”, explică make-up artistul.

CONTRASTE SCLIPITOARE

„Cărarea laterală e aleasă în așa fel încât părul se separă la mijlocul sprâncenei și e așezat pe frunte, oferind un aer young acestui look perfect strălucitor. Coafura este extrem de firească, dar de efect, și se obține uscând părul cu ajutorul unei perii, pentru a domoli firele rebele”, ne sfătuiește Geta Voinea.

Farmecul acestui look este glitter-ul auriu, cu granulație mare. Pentru a prelua acest stil, machiajul chipului trebuie să fie discret, neutru, fără conturare excesivă. Vestea bună e că poți folosi orice nuanță de glitter (preferabil biodegradabil). Pentru ca acesta să stea cât mai mult timp la locul lui, se poate aplica pe pleoapă un adeziv special sau o bază de machiaj pentru zona ochilor. Însă, la nevoie, se poate tapota și vaselină sau un gloss mai vâscos, înainte de aplicarea sclipiciului”, spune Alina Brăilescu.

PUNK VIBES

Acest stil e sofisticat și îndrăzneț, însă are o constantă, și anume prezența grafismelor atât la nivel de machiaj, cât și de coafură. „Partea din față a părului și calota se tapează, apoi se finisează într-o formă geometrică cu ajutorul fixativului sau a cremei fixatoare, în timp ce părul de pe laterale e netezit cu placa”, spune specialistul în hairstyling.

„Acest look punk extravagant poate fi realizat accentuând doar ochii cu nuanțe electrice de albastru (dar poate fi și verde, mov, cărămiziu, sau altă nuanță trendy în acest sezon). Pentru a desena motivele grafice se poate folosi eyeliner sau un creion cremos. Sprâncenele sunt fixate cu un gel special, deasupra buzei superioare folosește un iluminator lichid, iar pe buze, un balsam lucios„, spune specialista în machiaj.

AER ARISTOCRAT

Pentru un aer elegant, dar festiv, nu-ți fie teamă să te joci cu accesorii pentru păr, dar și cu texturi sidefate și luminoase. „Cred că această coafură ar arăta splendid în orice combinație de împletituri și bentițe, care sunt atât de trendy acum, atâta timp cât rămânem fidele aerului aristocrat al acestui look”, mărturisește hairstylistul.

„Tenul este natural, cu un efect subtil de bronz, iar pomeții sunt conturați. Pentru a obține un glow natural, se poate folosi un iluminator cremos pe zona nasului și pe panta pometelui. Privirea se încadrează de farduri sidefate în nuanțe de arămiu, iar ochii se conturează la baza genelor cu un creion maro sidefat. În colțul extern al ochiului se folosește o brumă de fard sidefat, deschis, iar buzele se rujează cu tușe de piersică”, explică make-up artistul.

VINTAGE YET FRESH

Stilul inspirat de anii ’20 este, în același timp, atât stylish, cât și actual, clasic și extravagant. Cum poate fi toate aceste lucruri în același timp? „Părul are o alură vintage, care se obține cu ondulatorul mare, pentru a obține bucle foarte definite, care se fixează cu un produs pentru strălucire intensă, iar cărarea pe mijloc alungește chipul și conferă un aer fresh”, ne dezvăluie Geta Voinea.

Vedetele acestui machiaj sunt buzele corai (nuanță care se aplică cu ajutorul unei pensule, pentru un plus de precizie și rezistență a pigmentului) și sprâncenele mascate. Pentru a obține acest efect special, aplică concealer pe sprâncene, cu ajutorul unei periuțe curate de mascara – mai întâi periază-le în răspăr, pentru a le camufla, apoi aranjează-le în mod natural”, spune Alina Brăilescu.

Citește și:
Remodelare corporală fără bisturiu – 5 soluții eficiente

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty