(P) Cum să ne protejăm mai bine de soare? Farmaciștii Sensiblu îți sar în ajutor!

Soarele ne este prieten sau dușman? Cam aceasta este întrebarea pe care o avem cu toții la începutul verii. Însă farmaciștii Sensiblu sunt aici pentru a ne ajuta și pentru a ne da cele mai bune sfaturi.

(P) Cum să ne protejăm mai bine de soare? Farmaciștii Sensiblu îți sar în ajutor!

Cu toții știm că soarele este o sursă naturală de vitamina D, acționează asupra oboselii, insomniei, tulburărilor de dispoziție, dar are și un efect antidepresiv.

Pentru a asigura sintetizarea vitaminei D, specialiștii recomandă o expunere de două ori pe săptămână, cu o durată între cinci și treizeci de minute. Însă expunerea la soare depinde de mulți factori, începând cu fototipul pielii tale, modul în care te pregătești pentru plajă și, foarte important, de produsele cu SPF pe care le aplici atât în timpul expunerii, cât și după. Farmaciștii Sensiblu îți sar în ajutor atât cu cele mai bune sfaturi cu privire la protecția solară, cât și cu recomandări de produse cosmetice, cele mai bune și eficiente formule.

Ce este fototipul?

În primul rând, fototipul presupune capacitatea fiecărui tip de piele de a se bronza, sub acțiunea razelor ultraviolete.

Pe scurt, fototipul I înseamnă pielea foarte albă, care întotdeauna se arde, nu se bronzează. Este indicat să folosești SPF 50+ pe tot parcursul anului.

Fototipul II presupune tot o piele albă, cu pistrui, care se arde, dar se și bronzează. Recomandarea este aceeași, de SPF 50.

Fototipul III și IV înseamnă o piele normală, care uneori se arde, dar întotdeauna se bronzează. Se recomandă SPF 30.

Fototipul V presupune o piele maro deschis, fără pistrui, care nu se arde. Recomandarea este de SPF 15, 20 sau 25.

Fototip VI înseamnă o piele maro închis, care nu se arde și întotdeauna se bronzează intens.

Ce trebuie să știi despre radiațiile UV

Radiațiile ultraviolete sunt de trei feluri: A, B și C. Radiațiile UVA ne însoțesc pe tot parcursul zilei și sunt cauza îmbatrânirii cutanate premature. Radiațiile UVB sunt filtrate în mod parțial și produc atât arsuri solare, cât și îmbătrânirea pielii și apariția în timp a cancerului de piele. În ceea ce privește radiațiile UVC, acestea sunt filtrate de atmosferă și nu ajung la suprafața pământului.

Ce sunt filtrele solare?

Factorul de protecție solară presupune timpul pe care îl petreci la soare fără a suferi de pe urma acestuia. Timpul de expunere crește ușor procentul de blocare al razelor UV (variază între 90-98%). Filtrele solare pot fi de două tipuri: chimice sau minerale. Filtrele minerale sunt recomandate copiilor și persoanelor cu piele intolerantă.

Cum ne pregătim de plajă?

Exfolierea pielii, prin îndepărtarea celulelor moarte și pregătirea pielii pentru epilare înainte de plajă este necesară pentru a avea un bronz frumos, uniform, dar cel mai important, care să dureze. Următorul pas ar fi aplicarea unor produse anticelulitice și hidratarea pielii. Epilarea este recomandată cu două zile înainte de expunerea la soare.

Protecția solară a pielii!

Cremele cu protecție solară trebuie alese în funcție de fototipul fiecăruia și aplicate cu circa 30 de minute înainte de expunerea la soare și în strat gros.

Nu neglija părul!

Pentru a-ți proteja părul, poartă pălărie, bandană și folosește produse cu SPF speciale pentru păr. Printre efectele razelor UV asupra părului se numără șuvițele uscate, despicarea vârfurilor și uscarea excesivă.

Protecția solară a copiilor

Este de preferat ca între orele 11 și 16 să se evite expunerea directă la soare a copiilor. Deși ajută la fixarea vitamitei D în oase, previne rahitismul, este recomandat ca un copil să nu fie expus la soare dacă are până într-un an.

Ce ar trebui să facem după plajă?

Este știut faptul că după expunerea la soare, pielea devine sensibilă și are nevoie de o îngrijire mult mai atentă. Iată o selecție a pașilor pe care ar trebui să îi urmezi:

Hidratarea

Hidratarea începe întotdeauna din interior, iar pielea are nevoie de asta, mai ales după expunerea la soare. Este esențial să bei suficiente lichide care să împiedice deshidratarea.

Apa termală

Acţionează cu delicateţe asupra pielii iritate, roșii și inflamate și se recomandată după expunerea la soare. Apa termală este îmbogățită cu săruri minerale benefice pentru piele, printre care se numără sulful, seleniul, siliciul, fierul, magneziul, cuprul și zincul.

Pentru duș folosește produse care au în compoziţie uleiuri și ingrediente hrănitoare.

Părul necesită și el o îngrijire atentă după plajă, iar acest lucru poate fi făcut prin aplicarea unor măști hidratante.

Loțiunile de corp nutritive sunt esențiale în îngrijirea pielii după plajă, iar cremele ce au în compoziţie aloe vera calmează pielea. Deoarece după plajă pielea are o tendință de uscare, loțiunea trebuie să fie mai grasă decât cea folosită în mod normal.

Vino în Farmaciile Sensiblu în perioada 1-30 iulie 2018 și ai 30% reducere la toate produsele solare. Ofertă valabilă în limita stocului disponibil, pentru posesorii unui card de fidelitate Sensiblu.

Lista cu brandurile aflate în campanie este disponibilă aici!

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty