(P) Cum poți refolosi recipientele pentru lentile

(P) Cum poți refolosi recipientele pentru lentile

Atunci când perioada de valabilitate a perechii de lentile de contact pe care ai folosit-o a expirat, e necesar să nu întârzii cu achiziționarea unor lentile noi. Nu trebuie să depășești niciodată data la care ți se recomandă schimbarea acestora, pentru că riști să provoci afecțiuni grave ale ochilor, care pot duce la orbire.

Nu numai lentilele de contact trebuie schimbate, ci și recipientul unde le ții peste noapte pentru curățare și hidratare, pentru că poate reține bacterii. Din fericire, cumpărarea unui recipient nou este necesară o dată la trei până la 12 luni, în funcție de tipul de lentile pe care le folosești și de producător. Tot o veste bună este și aceea că îl poți refolosi în moduri ingenioase, în loc să îl arunci la gunoi. Mai jos vei găsi câteva din întrebuințările pe care poți atribui recipientului pentru lentilele de contact.

  1. Recipient pentru vitamine sau medicamente. Dacă obișnuiești să iei suplimente nutritive sub formă de vitamine sau faci un tratament și ești nevoit să iei pastile, ca să nu le rătăcești prin casă sau prin geantă, poți reutiliza un fost suport de lentile de contact ca recipient. Astfel, când mergi în oraș sau pleci pentru câteva zile de acasă, nu vei mai fi nevoit să scoți blisterul de drajeuri.
  2. Cutie de bijuterii. Sună ciudat, însă atunci când pleci în vacanță, dar nu vrei să renunți la cercei, brățări sau lanțuri, le poți lua cu tine într-un suport de lentile de contact, care va ocupa mult mai puțin loc decât o cutie de bijuterii obișnuită. Această metodă este ideală atunci când călătorești cu avionul doar cu bagaj de cală. Vei proteja astfel accesoriile prețioase și nu vei risca să le pierzi prin geantă.
  3. Recipient pentru condimente. Dacă îți place să gătești acasă și îți iei pachet la serviciu, acest suport este potrivit pentru condimente, cum ar fi sarea sau piperul, ori chiar pentru ketchup sau maioneză. Vei folosi cantitatea de care ai nevoie pentru o masă, fără să cari întreg borcanul sau tubul după tine și fără să faci risipă.
  4. Trusă de îngrijire. De ce să îți iei întreg recipientul de gel de păr atunci când pleci într-o excursie, când poți refolosi un vechi suport de lentile de contact. Poți pune acolo maximum două soluții sau creme care îți folosesc într-o cantitate mică. În acest fel, poți economisi bani, în loc să cumperi de la farmacia sau supermarketul din localitatea unde ajungi produse cosmetice pentru câteva zile.
  5. Recipient de apă de gură. E bine să ai întotdeauna la tine puțină apă de gură, pentru împrospătarea respirației. Și de ce să îți îngreunezi geanta sau buzunarele cu sticle întregi din această soluție, când poți avea doza suficientă pentru curățarea cavității bucale în câteva secunde.
  6. Cutie pentru dopuri de urechi. Atunci când pleci de acasă, e bine să iei cu tine o pereche de dopuri de urechi, ca să te poți odihni în liniște într-un loc nou. Ca să nu le pierzi sau să nu stai să răscolești prin bagaje, e recomandat să le găsești loc într-un fost recipient de lentile de contact. Dimineața le poți lăsa pe toate pe noptieră, iar seara următoare le poți refolosi.
  7. Cutie pentru căști. Știm cu toții cât de tare se pot înnoda o pereche de căști, mai ales atunci când nu le utilizăm pentru multă vreme. Ca să nu pierzi minute întregi încercând să le descurci, pune-le într-o fostă cutie de lentile de contact și în câteva secunde ești gata să asculți muzica preferată în căști.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Noizz
Psychologies
Mai multe din beauty