Mezoterapia – Arma secreta antiaging

Se stie ca doctorii buni au instrumente magice cu ajutorul carora te pot face stralucitoare si te pot intineri in doar citeva minute, fara pic de durere. Cristina Sima a incercat...

L-am cunoscut pe prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog si membru al Academiei Americane de Der­ma­tologie, intr-un press trip in Como (Italia), in urma cu citiva ani, pe vremea cind lucra in sectia de Dermatologie a Spitalului Militar. Inca de atunci, pasiunea cu care vorbea despre inovatii in estetica m-a impresionat (am stat cu orele sa povestim despre lasere, radio­frec­venta si botox). Este si creatorul gamei de produse cosmetice Deuteria, pe baza de apa echilibrata in deuteriu (apa vie), care hidrateaza, regenereaza si are un efect puternic antiaging.

Asadar, cind la sedinta de redactie fetele mi-au propus sa incerc mezoterapia (stiam ca presupune folosirea unor ace si cred ca incercau, oarecum, sa se razbune pe mine), singurul nume care mi-a trecut prin minte a fost cel al doctorului Nedelcu. Cind am ajuns la cabinetul lui de pe strada Veronica Micle nr. 15, sala de asteptare era plina. Desi trecusera citiva ani buni de la acea excursie, m-a primit cu aceeasi caldura. Stiam ca sint pe miini bune, dar ideea de a-mi injecta fata cu vitamine ma facea sa tremur de-a dreptul.

Mezo­tera­pia a fost recunoscuta ca parte a medicinei traditionale de ca­tre Academia Nationala Franceza de Medicina in 1987. In medicina es­te­tica, mezoterapia presupune niste microinjectii in piele, direct in mezoderm, cu un cocktail de substante stabilit de doctor in functie de nevoile paci­en­tului (si de know-how-ul dermatologului), continind oligoelemente, vitamine, minerale, acid hialuro­nic sau aminoacizi. Aceste microinjectii se efectueaza local, pentru tratarea celulitei, eliminarea depoz­i­te­lor de grasi­me, intinerirea pielii, hidratare si reducerea ridurilor fine (sau Mezolift).

„Vom incepe cu o microdermoabraziu­ne”, imi spune prof. dr. Nedelcu, in timp ce prepara cocktail-ul ma­gic pentru stralucire. Cu ajutorul acestui procedeu, straturile su­pe­rioare ale epidermei sint indepartate cu un fascicul de micropar­ticule de cristale, iar pielea ramine curata. „Ti-am preparat o potiune magica, cu multa vitamina C si E, acid hialuronic, agenti pentru stralucire si pentru eliminarea ridurilor”, continua prof. dr. Nedelcu, in timp ce pregateste pistolul special, cu un ac minuscul (care are aceeasi cadenta si viteza de injecta­re, pentru ca substanta sa ajunga in piele la o adincime propice, unde substantele active din creme nu au cum sa patrunda).

Trebuie sa recunosc ca acel pistol mi-a dat fiori, de-a dreptul. Ce-am simtit? N-as putea descrie cu exactitate. Deoarece injec­tiile sint atit de rapide, nu ai timp sa simti dure­rea. Microinjectiile sint ca niste mici pisca­turi, absolut nedureroase (cred ca a fost una dintre cele mai „prietenoase” pro­ce­duri pe care le-am incercat). Totul a durat doar 10 minute. „Se recomanda o cura de 4-6 sedin­te pentru un efect antiaging si de stralucire indelungat, apoi cite o sedinta de intretinere la 2-3 luni”, imi recomanda prof. dr. Ne­delcu.

Dupa 30 de minute in care am dez­batut probleme de estetica, m-am uitat in oglinda. Roseata a disparut aproape total, iar fata mea parea odihnita si foarte luminoasa. In acea seara am iesit cu fetele sa bem un cock­tail (alt cocktail) si, pentru prima oa­ra in foarte multi ani, am plecat total ne­ma­chiata. Partea buna: nici nu aveam nevoie de machiaj. Radiam, in mod natural…

Verdict ELLE

Desi pare inspaimintatoare (din cauza instrumentului utilizat), o sedinta de mezolifting e mai putin dureroasa si invaziva decit alte procedee estetice, dar cu rezultate spectaculoase in tratarea ridurilor fine, a petelor sau a tenului tern, lipsit de stralucire.

Unde: Cabinet prof. dr. Ioan Nedelcu, str. Veronica Micle nr. 15, tel. 021/ 310.79.42, 0722.55.37.34.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty