Cind pentru altii era o tragedie sa poarte ochelari, eu imi doream neaparat o pereche pe nas. Mi se pareau atit de sic! Iar cind alti copii ii purtau obligati de doctori si parinti, mie imi erau recomandati doar „citeodata”. Aveam un amarit de 0,5 cu minus si un simt al modei scapat de sub control.
Intre timp, „citeodata” a devenit „permanent”, dar grija pentru elementul sic a ramas intacta: ca orice purtatoare de ochelari, vreau sa stiu exact ce am de facut cind vine vorba de machiajul ochilor mei. si, de-ar fi sa ma banuiasca toate colegele ca am un make-up artist personal, nu m-as supara, sincer. si fiindca un asemenea scop necesita cel mai bun specialist, l-am sunat pe Alexandru Abagiu, make-up artist L’Oréal Paris, si am incercat sa obtin de la el toate tips-urile de care aveam nevoie.
Inainte de orice altceva, trebuie sa aruncam o privire in oglinda. Intii si intii, sa stii exact cum se vad ochii tai prin lentile e foarte important: daca ai hipermetropie, vor parea mai mari, iar in caz de miopie, mai mici decit in realitate. Abia dupa ce ai pus la punct acest aspect, poti alege ce tehnici si produse ti se potrivesc si sa iti exersezi talentul.
- Ochii: daca lentilele ii maresc, foloseste pentru pleoapa mobila tonuri naturale si cit mai transparente, iar conturul traseaza-l cu creion khol direct pe conjunctiva. Un truc: trece mina creionului prin flacara de la bricheta, de citeva ori. Astfel, dai rezistenta culorii, dar te si protejezi de eventuale infectii. Daca lentilele ii micsoreaza, ai voie sa aplici ceva mai mult make-up, dar nu exagera. Less is more e o regula de bun-simt in orice situatie.
- Mascara: intotdeauna un singur strat, altfel genele pot murdari lentilele. si neaparat waterproof.
- Sprincenele: daca sint groase si intr-o culoare mult mai inchisa decit parul, ar trebui sa stea fie ascunse sub rame, fie acoperite total de ochelari.Daca sint fine si mai deschise la culoare, rama poate fi transparenta sau poate chiar lipsi.

- Cearcanele: oricit de subtiri ar fi ramele ochelarilor, tot vor lasa o umbra sub ochi, care intuneca zona. Aici iti recomand sa accentuezi ochii. si iti mai spun un secret: iluminarea! Pentru asta, poti folosi un corector deschis la culoare, pe care sa il aplici de sub sprincene pina sub marginea inferioara a ochiului.
- Buzele: e grozav sa fii indrazneata cind alegi culoarea, dar nu o asorta niciodata cu nuante din ramele ochelarilor.
- Texturile: intotdeauna mate! Fiindca iti doresti ca lumina sa fie absorbita de piele, nu reflectata, asa cum se intimpla in cazul sidefurilor, care scot toate imperfectiunile in evidenta.
- Ramele si culoarea parului: o regula generala este: rame din ce in ce mai deschise pentru par din ce in ce mai deschis.
- Ramele si culoarea pielii: o piele cenusie se invioreaza cu rame roz sau de culoarea somonului, in timp ce ramele puternic colorate trebuie evitate pe o piele deschisa, fiindca acest contrast accentueaza aspectul palid al tenului.
Miruna Siminel
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro