Lunch time beauty

De la fillere cosmetice pentru umplerea ridurilor pina la lasere si peeling-uri chimice, exista o multime de tratamente non-invazive care te pot face mai tinara si mai frumoasa in doar citeva minute. ELLE a incercat pentru tine cele mai hot proceduri cosmetice pe care poti sa le faci chiar in pauza de masa...

Lunch time beauty

Ador pauza de masa! Nu pentru ca as fi o gurmanda, ci pentru faptul ca in ora respectiva (unii sint norocosi si au chiar doua ore libere) poti sa faci o multime de lucruri pentru tine. Da, ai auzit bine. Pauza de masa nu este utila doar pentru a plati facturi, rate si pentru a-ti depune cererea pentru un buletin nou. Procedurile cosmetice moderne sint atit de sofisticate si necesita atit de putin timp, incit in doar citeva minute iti poti imbunatati considerabil aspectul si te poti intoarce la birou fara nici o urma sau cicatrice.

Zilele trecute mi-am facut un peeling chimic ultra-light, iar cind m-am intors la redactie, colegele mele nu conteneau sa imi spuna cit de luminoasa sint (e un efect secundar al peeling-ului – tenul straluceste incredibil!). Asadar, m-am inarmat cu rabdare (a se citi curaj) si am inceput sa vizitez toate centrele de dermatologie si estetica de prestigiu din Bucuresti, pentru a gasi si testa cele mai noi proceduri, cele mai inovatoare tehnologii si pentru a sta de vorba cu cei mai buni specialisti. Recunosc, am fost la un pas sa ma razgindesc de citeva ori, dar meseria mea cere sacrificii! Asa­dar, in numele cititoarelor ELLE, am pornit o cruciada pentru frumusete, in timp record…

Injectarea buzelor cu acid hialuronic

Ce este: Interventia de marire a buzelor prin injectarea cu acid hialuronic nu este o procedura complicata. Facind parte din categoria fillerelor (substante de umplere) resorbabile, acidul hialuronic este o substanta naturala (prin urmare, orga­nismul nu o percepe ca pe un corp strain si astfel nu exista risc de reactii alergice), care se gaseste in mod obisnuit in piele, conferindu-i acesteia volum si hidratare. Odata cu procesul de imbatrinire, cantitatea de acid hialuronic din structura pielii scade. Se modifica astfel gradul de hidratare, se schimba vo­lu­mele si trasaturile fetei si apar ridurile. Numeste-le cum vrei: riduri de expresie, laba gistei, semne de intelepciune – ridurile ramin riduri si au marele defect de a atrage dupa ele intrebarea: „Citi ani ai?”. Daca vrei sa le corectezi pe cele verticale, care apar deasupra buzelor sau, pur si simplu, vrei un volum suplimentar (cine nu vrea buze mai pline?), aceste injectii sint exact ce iti trebuie. Deoarece este vorba despre o zona extrem de sensibila la durere, interventia se desfasoara doar sub anestezie locala (thanks God!), apoi se injecteaza substanta in mai multe puncte ale buzelor. Dupa efectuarea tratamentului, edemul local poate persista mai multe zile (cu alte cuvinte, timp de citeva zile, vei a­vea buzele putin umflate, à la Angelina, ceea ce nu cred ca este un efect secundar nedorit). Trebuie sa stii ca, in cazul acidului hialuronic, efectul nu este permanent. Substanta se resoarbe lent, fiind metabolizata de organism intr-un interval de timp variabil de la pacient la pacient (acest interval de­pinde de cantitatea de substanta injectata, de localizarea ei, de gradul de mobilitate al zonei etc.).

Timp: 20 de minute.

Unde: Dr. Ioana Popescu, Clinica ProEstetica Medical Spa, str. Tudor Stefan nr. 38-40, tel. 021.231.779.5, 0722.525.965.

Injectii cu fillere pentru umplerea ridurilor

Ce sint: Fillerele, asa cum le spune si numele, sint substante de umplere a ridurilor. Pentru a redobindi aspectul tinar al fetei, me­di­cii au constatat ca stergerea ridurilor nu este suficienta si, in unele cazuri, e nevoie de reconstruirea volumetriei faciale si de ri­d­icarea santului nasogenian. In prezent, dermatologii prefera substantele pe baza de acid hialuronic care, in functie de gra­nu­la­­tie, poate fi folosit la umplerea ridurilor fine, medii sau chiar profunde (se resoarbe la un interval de 6-10 luni) sau acid polilactic polimeli­zat (Newfill sau Sculptra), care gene­rea­za aparitia de tesut conjunctiv der­­mic in zona in care este injectat (este un filler cu o rezistenta prelungita, de 2-4 ani). Umplerea ridurilor este un pro­cedeu care se reali­zeaza cu a­nes­­te­zie locala (nu simti ab­solut ni­mic!), iar rezultatul este re­mar­cabil. Fillerul Sculp­tra sau Newfill se poate com­bina cu injectii de to­xina botulinica sau acid hialuronic, injec­­tat superficial. Poti intineri si cu 10 ani!

Timp: 15 minute.

Unde: Dr. Mihaela Leventer, Clinica Dermastyle, str. Se­vastopol nr. 13-17, et. 1, ap. 204, tel. 0722/363.577.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty