Interviu cu Alexandru Abagiu

Roxana Voloseniuc, redactorul sef al revistei Elle, i-a luat un scurt interviu make-up artistului Alexandru Abagiu, unde acesta ne da cateva sfaturi cu ce ar trebui si nu ar trebui sa facem in materie de make up.

Interviu cu Alexandru Abagiu

Exista vreun mit legat de make-up cu care nu esti de acord?

Tendintele. De ce se presupune neaparat ca daca un designer a avut sclipirea de geniu sau proasta inspiratie sa mozoleasca modelele in prezentarea sa cu ruj rosu acest look trebuie sa intre neaparat pe canalele de tendinte ca “the hottest trend of the season” doar pentru ca toti ceilalti nu au facut nimic din ce nu se facuse pana la acel moment.
Nu neg creativitatea gestului sau plasarea lui in sfera artisticului sau deviantului dar este cale lunga pana la a aplica un astfel de look pe strada si mult prea abstract pentru o novice in ale machiajului sa inteleaga ceva la nivel conceptual.
Poate de aici si curentul no-makeup care nu poate fi judecat atita timp cit limba in care sunt explicate tendintele devine mult prea abstarcta pentru o lume care nu are timp sa mai decodeze si automat rejecteaza. Intotdeauna i-am banuit pe designerii care atrag atentia intr-un mod ciudat sau grotesc asupra acestei accesorizari care este machiajul (sau coafura), ca de fapt sunt foarte nesiguri pe ce au scos pe podium in sezonul respectiv sau mult prea geniali pentru a fi intelesi si atunci de ce sa nu abstractizam?

Ce ar trebui sa faca femeile si nu fac?

In medie nu se demachiaza si nu prea isi curata fata. Repet ,vorbesc de o medie care include mai multe clase sociale si de asemenea diferite categorii de virsta.
Este trist pentru ca vorbim pana la urma de igiena inainte de a cosmetiza.

Cit de accesibile sint serviciile tale pentru cineva care nu face parte din show biz?

De cind am deschis Powder Room , studioul meu de machiaj, in urma cu un an, cred ca sunt mult mai usor de gasit si in plus, desi nu vreau sa recunosc, incep sa prind radacini din ce in ce mai puternice aici in tara.
Preturile sunt tabu la noi cind vorbim de prestari servicii ceea ce nu cred ca este nici in avantajul nostru ca profesionisti ai frumusetii si nici in avantajul clientei careia i se pare tot timpul ca desi i-ai facut un machiaj foarte natural i-ai luat mai mult decit prietenei sale in urma cu 2 luni la nunta si te-ai mai dus si la ea acasa. Personal am obosit in acest sistem care nu-mi placea si sunt mandru sa spun ca pentru un machiaj normal oricine se poate machia la mine personal sau la oricare dintre oamenii mei cu 450 Ron sau, daca este vorba de o varianta foarte light de machiaj, timp de 30 de minute ,chiar cu 198 Ron

Citeste tot interviul pe www.roxana-voloseniuc.ro
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty