Focus on: paleta de acuarela a privirii

Pentru a-ti pune in evidenta privirea cu jocuri de umbre si lumini colorate ai nevoie doar de paleta de machiaj potrivita. Alege-o in functie de nuante si texturi!

Focus on: paleta de acuarela a privirii

Make-up artistii folosesc de obicei palete personalizate, in functie de genul de machiaj pe care il realizeaza la job-ul respectiv. Noi avem palete predefinite – in care unele culori sunt abuzate, pe cale de disparitie, in timp ce altele n-au fost atinse niciodata. Atunci care mai este rolul truselor? De ce nu am folosi, odata si pentru totdeauna, exclusiv farduri mono, in cele cateva nuante pe care le purtam zilnic?

Pentru ca, odata cu un kit de machiaj, nu cumperi doar farduri, ci si un know-how. Cateodata implicit, pentru simplul fapt ca acele culori sunt alese de un specialist in asa fel incat toate nuantele sa poata fi combinate intre ele, astfel incat tu sa te joci cu mixurile pe un teritoriu sigur.

Iar unele palete contin chiar si instructiuni de machiaj, unde gasesti sugestii de folosire pentru fiecare fard, pentru a obtine umbre, degradeuri, luminozitate si efecte smokey. Insa cel mai mare avantaj al acestor cutii dragute ce combina mai multe nuante de pigmenti e ca te invita, de fiecare data cand le deschizi, sa-ti depasesti zona de confort si sa incerci un machiaj nou!

Ce, cum, unde?

Ca regula generala, nuantele cele mai deschise din trusa de machiaj sunt folosite pentru a oferi luminozitate si volum, deci se folosesc sub sprancene si in coltul intern al ochiului (sau pe mijlocul pleoapei).paleta-intro

Cele medii ajuta la estomparea demarcatiilor de culoare dintre tonurile pale si cele intense sau pentru realizarea unui efect de ombre. Iar culorile inchise ofera profunzime privirii, cand sunt aplicate la baza genelor, pentru contur, sau in pliul pleoapei. Texturile sidefate confera un efect accentuat de tridimensionalitate, dar pot evidentia ridurile, in timp ce pigmentii mati camufleaza defecte si ofera un aer tineresc. Insa regulile sunt facute pentru a fi incalcate! Jongleaza cu culorile pana gasesti combinatia perfecta.

Aplicare

Aplicatoarele prezente in truse ofera de obicei o dispunere foarte precisa a fardului, si aceste mici ustensile sunt ideale atunci cand te machiezi in graba, in masina. Insa daca ai timp de un make-up mai meticulos, e indicat sa ai acasa un kit de pensule. La urma urmei, capetele aplicatoarelor sunt de obicei mai putine decat numarul nuantelor din kit.

Cea mai importanta pensula e una mai bogata, care poate fi folosita pentru estomparea si contopirea culorilor, pentru a se evita un aspect geometric. Acuarela privirii ar trebui sa traseze doar umbre si lumini colorate!

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty