Focus on: Sprâncene naturale

Sprâncenele îți pot schimba întreaga fizionomie, de aceea îngrijirea și stilizarea lor ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică de frumusețe. 

Focus on: Sprâncene naturale

De la Clara Bow la Cara Delevingne

De-a lungul timpului, sprâncenele au suferit transformări majore. Haideți să ne amintim de anii ’20, când Clara Bow apărea cu un look dramatic, cu sprâncenele smulse, în locul cărora erau trasate două linii extrem de subțiri și de drepte. Trei decenii mai târziu, Elizabeth Taylor și Marilyn Monroe adoptau un stil mai feminin, cu sprâncene mai groase, însă perfect pensate și arcuite.

În perioada hippie a anilor ’70, natura era la putere, așadar, cu cât sprâncenele erau mai groase, cu atât mai bine era. Lucrurile s-au schimbat la 180 de grade în perioada pop, când sprâncenele extrem de subțiri, care ofereau o expresie de continuă uimire, erau must have-ul în materie de beauty. Astăzi, din fericire, lucrurile au căpătat din nou o formă firească, iar sprâncenele Carei Delevingne au devenit un reper pe care, la propriu, nu îl putem ignora.

I woke-up like this

Nu. Nu ne-am trezit cu sprâncenele perfecte. Dar mulțumită inovațiilor în beauty putem să păcălim natura. Golurile din sprâncene pot fi umplute cu ajutorul fardurilor special create pentru această zonă (Dior Backstage Brow Palette, Bourjois Paris Palette Sourcils Brows).

O altă metodă prin care poți da sprâncenelor tale forma pe care ți-o dorești este cu ajutorul unui creion (Givenchy Eyebrow Pencil), al unui marker care îți va asigura o stilizare rezistentă, însă care nu își va pierde din naturalețe (Avon Marker Brow Tattoo Micro Styler,  LOreal Paris Micro Tattoo Brow Artist, Maybelline NY Tattoo Brow Micro Pen Tint) sau al unui gel (Givenchy Mister Brow Filler). Ai grijă, însă, să alegi nuanța potrivită, o culoare mult prea închisă îți va înăspri trăsăturile și nu îți va oferi un aspect natural. Pentru un ultim touch, fixează-ți sprâncenele cu ajutorul unui  gel transparent (Benefit Cosmetics 24h Brow Setter Gel Fixateur Sourcils Transparent) și astfel vei reuși să domolești chiar și cele mai rebele fire de păr .

Adio tuns!

Dacă ai fost prinsă de valul anilor ’90, când pensatul făcea parte din rutina zilnică, nu e de mirare că acum sprâncenele tale nu sunt tocmai cele mai dese din lume. Poți apela la uleiul de ricin sau la cel de cocos pentru a stimula creșterea foliculilor de păr, însă, în primul rând, stai departe de pensetă și de forfecuță! Dacă nu poți renunța definitiv la pensetă, rezumă-te la a extrage doar acele fire care sunt cu adevărat în exces, pentru a obține un look îngrijit, însă nu exagera. Nu uita că în acest sezon sunt IN sprâncenele dese, stufoase, cu un aspect cât mai natural.

Citește și:
S.O.S. Podoaba capilară: ce poți face pentru a combate căderea părului

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty