Focus on: Cromatica primaverii

Sa-ti depasesti zona de confort e intotdeauna o provocare! Si parca e cu atat mai mare cand vorbim despre machiajul pleoapelor, pe care multe dintre noi ni-l putem face chiar si cu ochii inchisi – de la anii de exercitiu.

Focus on: Cromatica primaverii

Cromatica flamboaianta a primaverii te va face sa visezi si sa uiti de rutina ta zilnica de makeup, oricare ar fi ea.

Verde&Albastru

Verdele si albastrul sunt cele mai controversate culori pentru machiajul ochilor. Si perceptia noastra se datoreaza in mare masura exceselor din anii 80 (pot sa-ti aminteasca de o bunica sau o profesoara) si creioanelor colorate din anii 90, cu care era la moda sa iti accentuezi pleoapa inferioara. In plus, la un moment dat se vehiculau niste reguli de machiaj care ne sfatuiau sa nu purtam farduri de pleoape in culoarea irisului…

Dar nu trebuie sa lasam traumele trecutului sa stea intre noi si un machiaj indraznet. In acest sezon poti fi trendy cu accente bleu pe pleoapa mobila, cu un contur realizat cu un tus intr-o nuanta de albastru electric, cu privirea incadrata de un voal discret intr-o nuanta pastelata de verde menta sau smarald.

50 de umbre violet

Alta nuanta care are o reputatie compromisa pe nedrept este violetul, culoarea regala. Insa te pot asigura ca e OK sa porti un pic de mov, indiferent ca il alegi pentru lumina cruda a diminetii sau cea calda a becurilor si lumanarilor. Privirea incadrata de o tusa mistica de liliachiu, indigo sau ametist contrasteaza superb cu irisul caprui, il accentueaza pe cel verde, iar ochilor albastri le confera o aura ireala si accentueaza albul ochilor.

De fapt, stii ce mai accentueaza? Cearcanele. De aceea e recomandat sa le acoperi bine atunci cand alegi sa folosesti movul drept contur de pleoape, alternativa la smokey eyes fumurii, sau cand iti desenezi un bloc grafic in tusele amurgului violet.

Neutralitate

Daca totusi nu vrei sa aderi la nici o culoare si preferi o stare de neutralitate, poti opta pentru cateva dintre zecile de variante de farduri in nuante de bej si maro. Pentru a aduce un plus de originalitate machiajului nude, alterneaza texturile cremoase cu cele cu pigmenti mati, sidefati sau cu irizatii subtile. Un machiaj smokey eyes in tonuri brune iti va conferi un plus de mister, iar folosit doar pe conturul genelor si in pliul pleoapei, iti va accentua frumusetea naturala.

In plus, sa nu uitam ca fardurile care reusesc sa imite culoarea naturala a pleoapelor, ce acopera micile imperfectiuni si confera luminozitate privirii, sunt cei mai buni aliați ai machiajului de zi cu zi.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty