Cum să îți faci unghiile să crească mai repede – trucuri care merită încercate

O unghie ruptă poate trezi anxietate. Până la urmă, nu este nicio modalitate de-a repara o unghie ruptă. Trebuie să o tai și să aștepți să crească din nou.

Cum să îți faci unghiile să crească mai repede – trucuri care merită încercate

Companiile de cosmetice s-au luptat de-a lungul timpului pentru a găsi noi tratamente pentru unghii spre întărirea lor și menținerea lor cât mai sănătoasă. Însă, au ajutat cu adevărat? Iată câteva trucuri pentru a-ți menține unghiile cât mai tari și mai puternice și să îți faci unghiile să crească mai repede.

S.O.S. Care sunt opțiunile noastre pentru a repara unghiile?

Când te duci la manichiură, îți dorești ca unghiile tale să fie puțin mai lungi pentru a arăta cu adevărat spectaculos. Cea mai bună modalitate, aparent, este biotina (o co-enzimă a vitaminei B) care se găsește în diferite alimente și care este foarte benefică pentru unghiile tale.

Singurul secret este să ai răbdare pentru că unghiile nu cresc peste noapte. Este recomandat să iei biotină cel putin cu 4 luni înainte pentru ca aceasta să își facă efectul. Biotina este solubilă și, ca atare, corpul tău va elimina surplusul.

Truc: Unde găsești biotină dacă urăști să iei pastile?

Chiar dacă urăști să iei pastile, există câteva surse naturale de biotină care să îți facă unghiile mai tari. Spre exemplu, peștele de apă rece – somonul, nucile, arahidele, ouăle… toate conțin biotină. Încearcă să le incluzi cât mai des în dieta ta pentru a vedea diferența!

Renunță pentru o perioadă la lacul de unghii

Ce faci atunci când unghiile tale sunt uscate, se exfoliază sau se rup? Ei bine, o vacanță de la lacul de unghii este binevenită. Fă o pauză de la a purta lac pe unghii și lasă-le să respire puțin. Folosește un tratament eficient pentru unghii și lasă-l să își facă efectul.

Pilele de unghii – bune sau rele?

Un alt motiv pentru care unghiile tale suferă îl constituie pilele de proastă calitate pe care le folosești. În loc să folosești pile de plastic, încearcă-le pe cele de cristal. Cele de plastic fac ca unghiile tale să se rupă și să se exfolieze mai repede, ceea ce va avea un efect negativ asupra lor.

Ce suplimente să eviți complet dacă vrei să îți faci unghiile să crească mai repede?

Pentru că mereu vrei să economisești timp și bani, este bine să eviți următoarele suplimente pentru unghii. Calciul! Unghiile nu sunt făcute din calciu, ceea ce este un mare mit, de altfel. De asemenea, încearcă să stai departe de gelatină. Gelatina este o formă ieftină de proteină, însă acum, când avem acces la proteine, nu mai trebuie să ne batem capul cu ea.

Ai grijă de unghiile tale și respectă sfaturile de mai sus. Cu siguranță vei vedea diferența!

Citește și:
Obiceiuri care pot cauza apariția ridurilor și la care ar trebui să renunți

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty