Cum să aplici produsele de make-up tip pudră

Fiecare femeie are produsele ei preferate de machiaj, lichide sau sub formă de pudră, iar dacă tu preferi cea de-a doua categorie, trebuie să citești aceste sfaturi.

Cum să aplici produsele de make-up tip pudră

Produsele de make-up cu consistență lichidă se aplică mult mai ușor, însă probabil știai asta deja. În cazul celor pudra, preferate de persoanele care preferă un finish mat, trebuie să respecți câteva reguli pentru a evita strângerea produselor și acel aspect cakey'.

De regulă, aproape fiecare persoană folosește pudră, însă pentru un ten gras sau mixt, există și femei care preferă ca și fondul de ten să fie în aceeași formulă. Astfel, dacă pielea nu este pregătită perfect și nu sunt respectate câteva reguli, rezultatul nu ar fi cel dorit.

1. Hidratează foarte bine tenul

Atunci când alegi produse de make-up tip pudră, folosește ceva mai multă cremă decât în mod normal. Astfel, tenul tău nu va arăta complet uscat. În plus, poți aplica produsele pudră cu un burete de machiaj, iar rezultatul va fi unul mai natural.

La final, poți fixa totul cu un spray de față ușor, de exemplu o apă de trandafiri.

2. Nu folosi peste tot doar produse pudră

Un lucru foarte important este să știi unde să aplici astfel de produse, în funcție de zona feței. Sub ochi, zona cearcănelor, este indicat să folosești o pudră translucidă cu o textură ușoară. Astfel, vei evita și acele riduri fine care s-ar putea forma.

În zona T poți aplica o pudră cu o acoperire mai mare, mai ales că această zonă este cea cu probleme. Pudra colorată poate fi folosită pe restul tenului, însă este bine să fii mereu atentă la nuanța acesteia și cea a tenului tău.

3. Îndepărtează excesul de cremă

Așa cum am precizat anterior, este foarte important să hidratezi bine pielea înainte de a aplica orice produs, însă unii specialiști recomandă îndepărtarea excesului de cremă, acolo unde este cazul. Astfel, te asiguri că baza pe care vei aplica totul nu este complet umedă, iar produsele se vor putea fixa. Totodată, vei preveni acel aspect de piele uscată, care poate apărea odată ce pudra este aplicată.

Produsele de make-up pudră sunt perfecte atunci când tenul tău lucește foarte repede, însă doar respectând câteva sfaturi acesta va arăta perfect întreaga zi.

Citește și:
Cum să obții un păr mai lung și mai puternic în cel mai scurt timp

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty