Cele mai frecvente greseli in materie de machiaj

Stii ce greseli trebuie sa eviti pentru a avea un machiaj impecabil?

Cele mai frecvente greseli in materie de machiaj

1. Timiditatea: daca te vei gindi in permanenta ce cred ceilalti despre tine, nu vei reusi niciodata sa iesi din banal. Si-apoi… chiar stii ce gindesc ceilalti?

2. A nu amesteca culorile: arta machiajului este amestec… insa numai daca vei reusi sa contopesti perfect o culoare cu cealalta. Altfel, chipul tau va arata ca un tablou ieftin dintr-o camera de hotel.

3. Folosirea gresita a culorilor puternice: culorile puternice, stralucitoare arata fantastic, e adevarat. Dar scot in evidenta acea parte a chipului pe care sint aplicate, pina intr-atit incit, la un moment dat, acestea risca sa para adaugate si nu facind parte din fizionomie.

4. A nu-ti adapta machiajul virstei: nu poti avea acelasi machiaj la 16 si la 60 de ani. Nu e vorba numai de batrinete – exista femei frumoase la orice virsta. De-a lungul timpului, insa, se schimba multe – culorile, coafura, vestimentatia – iar machiajul trebuie sa se adapteze. Nimeni nu poar­ta aceleasi haine du­pa 20 de ani. De ce ar ra­mine cu acelasi machiaj?

5. Alegerea incorecta a fondului de ten: ma­joritatea oamenilor au un ton galben in culoarea pielii – nu roz, cum s-ar crede. De aceea, cind alegi fondul de ten, e mai bine sa cauti nuante galbui sau aurii, in nici un caz roz-albastrui. Fondul de ten trebuie sa se potriveasca cu tonul pielii gitului (nu a obrajilor!), deoarece gitul si barbia sint zonele limita in care ajunge fondul de ten. Cel mai bun machiaj poate fi distrus de o linie fina, care delimiteaza clar zona acoperita cu fond de ten de cea nemachiata.

6. A nu te pensa si a nu-ti epila parul de pe fata: teoriile cum ca parul ar creste la loc, mai gros si mai viguros, sint neadevarate. Dimpotriva, pensatul si epilatul cu regularitate pot sa-i incetineasca cresterea.

7. A nu-ti ondula genele: multe femei cred ca nu e necesar. Dar realitatea e ca a aplica mascara fara ca genele sa fie ondulate in prealabil micsoreaza ochii, in loc sa-i des­chida, sa le dea stralucire.

8. A aplica un fard de pleoape sau de obraz sub forma de pudra direct pe piele sau numai peste fondul de ten: uleiurile naturale ale pielii sau din fondul de ten vor absorbi cu­loarea din fard si o vor inchide. Re­zul­ta­tul: un look neglijent si lipsit de pros­petime. Solutia: inainte de a folosi fardul de obraz sau de pleoape, aplica un strat sub­tire de pudra.

9. A alege tonuri ne­po­trivite: femeile cu te­nul smead, inchis la culoare sau foarte bronzate ar trebui sa evi­te machiajele in to­nuri de al­bastru. In schimb, le re­comand cu­lori des­chise (auriu, oranj), care sa le lu­­mi­­­­neze si sa le incalzeasca fata.

10. Fumatul: pe lin­ga faptul ca afecteaza organismul pe termen lung, fumatul ataca vasele de singe, pri­veaza organismul de oxigen si usuca pielea.

Arhiva revistei ELLE

Foto: Dreamstime

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty