Cât de des ar trebui să îți speli părul?

Apariția șamponului uscat ne-a scăpat din multe situații neplăcute, însă știi cât de des ar trebui să îți speli părul?

Cât de des ar trebui să îți speli părul?

Șamponul uscat este una dintre invențiile preferate ale femeilor și asta deoarece ne salvează din o mulțime de situații neplăcute, mai ales atunci când timpul nostru este limitat. Cu toate acestea, trebuie să te gândești și la sănătatea scalpului, așadar cât de des ar trebui să îți speli părul?

Potrivit mai multor specialiști, să îți speli des părul nu este deloc greșit, din contră. Este indicat să îți speli părul cât mai des, deoarece este nevoie de curățarea scalpului, din cauza glandelor sebacee. Acest lucru este foarte important, deoarece sănătatea scalpului determină și aspectul firului de păr, putând afecta strălucirea și creșterea acestuia.

În plus, părul este și el supus acelor factori poluanți din aer pe care încerci să îi îndepărtezi mereu prin demachiere și curățare, așadar este nevoie de spălarea lui.

Cât de des ar trebui să îți speli părul?

Așadar, este bine să îți speli părul zilnic, însă nu este o regulă. De cele mai multe ori, fiecare simte când este momentul. Este important să găsești un echilibru între coafarea părului și spălarea acestuia, însă ține minte că este mai important ca acesta să aibă un aspect sănătos și îngrijit.

Practic, dacă simți că părul tău se îngrașă foarte ușor, îl poți spăla ori de câte ori simți că este necesar, însă asigură-te că folosești un șampon blând, cu ingrediente cât mai naturale.

Dacă vrei ca părul tău să își mențină mereu aspectul plăcut, chiar dacă este vopsit, nu trebuie să renunți niciodată la balsamul de păr.

Dacă te confrunți cu mătreață, atunci este indicat să folosești un șampon potrivit, care hidratează și tratează această problemă. Printre ingredientele care ar trebui să se regăsească în aceste șampoane se numără și zincul.

Dacă folosești după fiecare spălare produse de hairstyling, atunci este indicat să nu te speli chiar în fiecare zi, deoarece vei ataca și structura firului de păr. Totodată, folosește mereu un spray de protecție și încearcă să folosești o temperatură cât mai mică.

Cum ar trebui să îți speli părul?

De fiecare dată ar trebui să îți faci un fel de masaj al scalpului cu degetele (atenție, nu trebuie să folosești unghiile, deoarece îți poți produce zgârieturi). Prin mișcări blânde și circulare, aplică șamponul pe scalp și apoi pe lungimea firului de păr. Masează timp de un minut de fiecare dată.

Pot folosi în continuare șampon uscat?

Șamponul uscat a fost creat ca o soluție de moment, așadar este indicat să îl folosești ca atare. Poți amâna cu o zi spălarea părului, însă nu îți face un obicei din aplicarea șamponului uscat în fiecare zi.

Citește și:
Cum să îți păstrezi pielea perfectă întreaga zi, dacă ai un ten gras

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty