Bronzarea cu DHA

Ai auzit nenumarate povesti horror despre felul in care ne afecteaza pielea razele UV. In cautarea unui bronz sanatos, in plina iarna, Cristina Sima a incercat bronzarea cu DHA.

Anul trecut, soarele m-a vazut prea putin. O data pentru ca nenumaratele interviuri cu dermatologi notorii m-au convins ca procesul de bronzare la raze UV nu este deloc sana­tos si, in plus, stiu ca acestea sint direct raspunzatoare pentru formarea ridurilor (un motiv foarte convinga­tor pentru mine). Astfel ca tubul cu crema de protectie (+50 SPF) a fost prietenul meu cel mai bun pe toata perioa­da verii.

Intr-o dimineata, insa, uitindu-ma in oglinda, mi se facuse dor de bronzul aramiu pe care il aveam cindva. Poate si faptul ca rochia gold-me­talic pe care o pregatisem pentru un party nu se potri­vea, sub nici o forma, cu pielea mea alb-palida. Asadar, in urma unui studiu riguros (OK, de fapt am citit toate forumurile de beauty), am aflat ca la Fusion Day Spa te poti bronza cu o solutie pe baza de DHA (din trestie de zahar si aloe vera), in doar 10 minute.

DHA, dihidroxiacetona, este recunoscut a fi cel mai eficient ingredient activ in bronzarea sunless (s-a demonstrat ca aspirina, cofeina si sarea de masa sint substante mai toxice decit DHA). Este un zahar incolor, care interactioneaza cu aminoacizii din stratul de supra­fa­ta al pielii si cu oxigenul din aer, determinind „bronzarea”. Pentru a obtine rezultate mai bune, uneori se foloseste in combinatie cu eritruloza, un ingredient conceput pentru a reduce dezavantajele pro­duse­lor autobronzante (cum ar fi un bronz neuniform).

Am ajuns la Fusion Day Spa intr-o zi de iarna, cu un ger naprasnic. Recu­nosc ca aveam ceva emotii. Stiam ca nu ur­mea­za sa fac ceva invaziv, dar ma te­meam de un re­zul­tat portocaliu si ne­firesc. Am fost condusa spre camera de bronzare unde, dupa o exfoliere riguroasa, consultantul a inceput sa imi pul­ve­­rizeze pe tot corpul, cu un mic apa­rat (un sistem manual cu turbina), pro­dusul autobronzant.

Solutia contine si un „ghid” de culoare pentru a arata con­sultantului unde sa aplice. „Culoa­rea de ghidare se spala la primul dus, lasind in urma un bronz superb”, imi e­x­plica consultantul in arta bron­za­rii artificiale. „Practic, bronzarea DHA influen­teaza straturile superi­oare ale pielii, avind astfel o durata de 7 zile”, continua specia­listul, in timp ce ma rasucea si ma invir­­tea pe toate partile, pentru o aco­perire uniforma.

Datorita faptului ca are efect numai asupra stratului superior, bronzul conferit de DHA atinge efectul ma­xim in aproximativ 12-24 de ore de la aplicare si dureaza intre 7-14 zile, depinzind de formula si de pre­ga­tirea pielii inainte de sedinta de bronzare. „Substan­­ta se aplica in straturi, si astfel obtii un bronz aramiu si na­tural, iar daca pielea e bine hidratata, se estompeaza treptat, in timp, si fara pete.” Dupa 10 minute am fost gata. Pie­lea mea era usor bronzata, foarte luminoasa si hidratata. Pentru circa 30 de minute a trebuit sa stau cam „rastignita”, pentru ca DHA-ul sa se usu­ce bine si sa nu-mi pateze tricoul alb preferat.

Partea haioasa a fost transformarea bronzului subtil intr-unul ciocolatiu. In timp ce stateam in tra­fic sa ma intorc la birou, ma coloram progresiv. Cind am ajuns in redactie eram bronzata de-a binelea. Iar la party, toata lumea m-a intre­bat daca tocmai m-am intors dintr-un concediu la Miami…

Verdict ELLE

Bronzarea cu DHA este o solutie rapi­da si deloc nociva pentru a obtine un bronz aramiu, care sa dureze circa doua saptamini. Ai grija sa alegi un sa­lon care foloseste produse de calitate, pentru a evita tenta portocalie.

Unde: Studio Fusion & Urban Day Spa, Calea Dorobantilor nr. 189, tel. 0723.387.466, www.studiofusion.ro

Foto: Iulian Nan

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty