Beauty tips: operatiunea „mascara“ – reguli esentiale de utilizare

Exista un produs care te poate transforma in cinci minute din „plain Jane“ in Jennifer Lawrence. Problema e ca nu functioneaza la fel pentru toata lumea.

Beauty tips: operatiunea „mascara“ – reguli esentiale de utilizare

Femeile sunt cele mai fidele fapturi de pe Pamant cand e vorba de mascara si detergentul de rufe. „Daca a descope­rit un produs care o satisface pe deplin, o femeie e dispusa sa-l cumpere constant, fara ezitare si fara a mai cauta nimic in compensatie', spune un studiu privind comportamentul consumatorului, facut de un grup de psihologi de la University of California. Dar, spre deosebire de detergenti, mascara ocupa unul din primele cinci locuri pe lista lucrurilor fara de care femeile nu ar putea trai si este primul produs cosmetic pe care adolescentele il cumpara din proprie initiativa.

Cum sa faci alegerea potrivita? Exista cateva reguli simple, care au prea putin de-a face cu dragostea la prima vedere.

1.Mascara (si lenjeria intima) nu se imprumuta. Este un produs de uz individual.

2. Mascara este un produs transsezonier (in­­diferent de anotimp se poate folosi aceeasi for­mula), dar trebuie folosit exclusiv in limita ter­menului de valabilitate. Daca tubul a fost des­chis, se recomanda folosirea lui maximum trei luni.

3. Daca mascara s-a uscat in tub… adio! Cumpara-ti altul. In nici un caz nu incerca sa-l folosesti diluandu-l cu apa.

4. Miscarile de piston cu peria, pentru a o incarca, nu fac decat sa introduca aer in tub si accelereaza invechirea produsului.

5. Mascara waterproof este alegerea idea­la daca ai o filmare, faci sport, e o zi ploioasa, ai de gand sa plangi sau te mariti. Dar nu e o idee buna sa folosesti mascara waterproof zi de zi, pentru simplul motiv ca usuca excesiv genele. Daca, totusi, te incapatanezi sa op­tezi pentru acest tip de produs, foloseste in cursul noptii produse speciale de ingrijire a genelor. Altminteri risti sa le pierzi. Si, stii ceva, genele se regenereaza greu. Foarte greu.

6. Intre formulele pentru volum si cele pentru alungire, make-up artistii le prefera pe acestea din urma. Se intind mai uniform, iar efectul e mai natural.

7. Daca porti lentile de contact, foloseste for­mule hipoalergenice, pentru ochi sensibili.

8. Forma periei joaca un rol important in definirea genelor. O perie curbata accen­tuea­za si mai mult curbarea genelor. O perie groasa adauga vo­lum, pentru ca imbraca cu produs fie­ca­re geana. Peria cu par scurt ajuta la conturarea genei de la radacina la varf, fiind ideala pentru alungire. Cea ovala aduna cea mai mare cantitate de produs si e recomandata pentru definirea ge­ne­lor subtiri si rare. Aplicatoarele cu doua randuri de perii acopera si separa in acelasi timp.

9. A scapa de mascara poate fi la fel de complicat ca a-l pastra pe gene. Deci, demachia­za-te cu grija. Make-up artistii recomanda fo­lo­sirea demachiantelor speciale (in nici un caz apa si sapun), cu o formula non-grasa (no­noily), care dizolva mascara (chiar si formulele ultra-rezistente) in cateva secunde, au o textura usoara, nu irita ochii (spre deosebire de vaselina sau demachiantele pe baza de u­le­iuri) si, in marea lor majoritate, au o culoare al­bastra, irezistibila.

10. Pentru demachiere, acopera ochii cu un pad sau o bucata de vata umezita, pe care ai aplicat demachiantul si lasa produsul sa actioneze cateva secunde. Apoi curata surplusul, de la baza genelor spre varfuri, cu miscari usoare si scurte.

11. Nu folosi produse grase pentru ingrijirea si fardarea ochilor, daca vrei ca mascara sa reziste, fara sa se intinda.

12. Mascara se aplica pornind de la baza si urcand in zig-zag, pentru ca genele sa se acopere uniform. Rasuceste peria pentru a accentua curbarea genelor.

13. Peria se tine intotdeauna orizontal. Nu tine peria cu varful orientat spre ochi.

14. Mascara nu se foloseste intr-un vehicul in miscare.

Arhiva revistei ELLE

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty