Beauty lesson: 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre corector

Cand vine vorba de machiaj, corectorul este un produs de baza. Chiar daca nu folosesti fond de ten, cu siguranta ca nu poti renunta la corector, mai ales pentru proprietatile lui de retusare: acopera cearcanele, petele, acneea, roseata.

Beauty lesson: 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre corector

Cu toate astea, inca nu stii care este diferenta dintre corectorul galben, roz si verde, sau daca se aplica inainte sau dupa fondul de ten?

Noi iti venim in ajutor si iti prezentam 10 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa folosesti acest produs.

1. Aplica inainte de fondul de ten. Au existat numeroase discutii despre cand ar trebui sa fie aplicat corectorul. Noi iti sugeram sa il aplici inainte de fondul de ten. Acoperirea zonelor cu probleme (roseata, cearcane) inainte, iti va oferi un rezultat mult mai uniform.

2. Corectorul verde. Aceasta nuanta de corector neutralizeaza petele rosii. Il poti folosi pentru a acoperi acneea, dar evita sa il folosesti pe zonele mai inchise la culoare, cum ar fi cearcanele sau vanataile.

3. Corectorul galben. Galbenul ajuta la uniformizarea culorii tenului, asa ca foloseste-l in zonele in care ai nevoie de un echilibru. Este cea mai sigura culoare si functioneaza la femeile care au nevoie de corector de baza in general.

4. Corectorul roz. Asemenea corectorului verde, rozul neutralizeaza zonele albastre-negre si violet de pe fata ta, adica cearcanele si vanataile. Daca ai cearcane mari, atunci aceasta nuanta te va ajuta sa acoperi cu succes aceste zone.

5. Foloseste  pudra. In special in zona cearcanelor, pudra aplicata peste corector ajuta la fixarea acestuia si la ajustarea culorii. Foloseste o pudra minerala si aplica cu o pensula mare, din par moale.

6. Foloseste  o nuanta mai deschisa. Atunci cand alegi culoarea, opteaza pentru o nuanta mai deschisa decat fondul de ten. Asta te va ajuta mai ales daca folosesti corectorul pentru cearcane, pentru ca astfel zona acoperita nu va iesi in evidenta.

7. Corectorul – baza pentru fardul de pleoape. Nimic nu ajuta mai mult fardul de pleoape sa se fixeze decat o baza buna, mai ales daca ai in plan sa petreci noaptea in oras. Datorita consistentei lui, corectorul merge perfect pentru a netezi pleoapa, pregatind-o pentru eyeshadow. Pe langa asta, culorile vor arata mult mai intense.

8. Previne strangerea fardului. Pentru a evita ca acesta sa se stranga si sa creeze un aspect neuniform, cauta o formula mai usoara. Inainte sa aplici, pregateste pleoapa, aplicand o crema sau un gel hidratant.

9. Distribuie-l egal. Ca sa asiguri o distribuire egala, aplica intai patru sau cinci puncte mici de corector pe pleoapa, apoi intinde cu ajutorul unei pensule mici cu par moale sau a unui burete.

10. Foloseste-l pentru a indeparta excesul de machiaj. Make-up artistul Emmei Watson spun ca este ideal sa cureti mascara (sau fardul de pleoape) de sub ochi doar daca folosesti un betisor de urechi pe care il inmoi in corector. Astfel, asiguri si curatare si acoperire in acelasi timp!

Silvana Dulama
Foto: Close-up portrait of young beautiful woman with brush for makeup and powder from Shutterstock

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty