9 moduri naturale de a încetini procesul de îmbătrânire

Cremele anti-îmbătrânire nu sunt întotdeauna cele mai bune, așa că poți încerca și aceste moduri naturale de a încetini procesul de îmbătrânire.

9 moduri naturale de a încetini procesul de îmbătrânire

Cremele anti-îmbătrânire nu dau întotdeauna rezultatele dorite și pot fi și foarte costisitoare, așadar poate este momentul să faci unele schimbări și în stilul tău de viață. Aceste 9 moduri naturale de a încetini procesul de îmbătrânire pot fi un punct de plecare, protejându-ți tinerețea în continuare:

1. Nu mai fuma


Cu siguranță nu este prima dată când primești acest sfat, așa că este momentul să te întrebi de ce continui să fumezi, dacă știi deja la ce pericole te expui? Este timpul să fii un adult responsabil dacă vrei că tenul tău să își păstreze elasticitatea pentru mai mult timp.

Fumul de țigară este unul din cei mai nocivi factori de îmbătrânire, având 4000 de posibile elemente toxice. În plus, fumatul afectează arterele și poate duce la apariția mai multor afecțiuni, printre care și cancerul pulmonar.

2. Renunță la lumânările parfumate

Probabil acum te miri și te întrebi ce poate fi în neregulă cu lumânările parfumate. Ei bine, cele mai multe lumânări parfumate sunt făcute din ceară cu parafină și sunt parfumate cu arome sintetice, ambele ingrediente fiind derivate din petroleum. Dând foc lumânărilor cu parafină sau a celor din ceară de soia sunt degajate chimicale care pot cauza cancerul, de exemplu benzen și toluen. Fumul produs de aceste lumânări poate rezista perioade îndelungate în casa ta și poate pătrunde în filtrele de aer.

Dacă totuși nu vrei să renunți la lumânările parfumate, te înțelegem perfect, alege unele realizate 100% din ceară de albine.

Află și cum faci lumanari parfumate acasa 

3. Nu schimba țigările normale cu unele electronice

Dacă te gândeai că poți păcăli prima regulă cu țigările electronice, te înșeli. Aceste dispozitive cu aerosoli sunt încă cercetate în unele țări și asta deoarece ele pot degaja benzen, știi tu, ingredientul pe care l-am numit și în cazul lumânărilor parfumate. În plus, în aceste țigări electronice au fost detectate și alte substanțe cancerigene precum formaldehide, plumb, cadmiu și nichel.

4. Mănâncă fructe și legume proaspete

Alimentația este și ea foarte importantă în lupta împotriva ridurilor. Vrei să pari mai tânără? Evită alimentele procesate cât de mult poți, deoarece acestea conțin fosfați. Există 45 de tipuri diferite de fosfați care sunt adăugate în alimentele procesate sub diferite nume. Cum să te ferești de ele? Încearcă să îți prepari singură mâncarea și, ca să te ferești de legumele și fructele modificate genetic, fă cumpărături în piață, unde poți găsi oameni care vând produse din propria lor grădină. Desigur, ideal ar fi să le poți cultiva chiar tu, însă știm că nu ai timpul necesar pentru așa ceva.

5. Renunță la zaharurile adăugate

Consumul ridicat de zahăr se va vedea imediat pe tenul tău sub forma unor riduri fine și contribuie la procesul de îmbătrânire. Zahărul se prinde de proteine și formează noi molecule care distrug fibrele, colagenul și elastina, adică elementele care dau fermitate pielii. Cu cât mănânci mai mult zahăr, chiar și lingurițele pe care le pui în cafea sau zaharurile ascunse în sosurile pentru salate, cu atât pielea ta își va pierde elasticitatea. În plus, în felul acesta te vei alege și cu diabet, o boală care afectează din ce în ce mai multe persoane cu vârstă mai mare de 35 de ani.

6. Încearcă să te relaxezi mai des

Stresul este unul dintre factorii care accelerează îmbătrânirea și, în plus, duce la apariția bolilor cardiovasculare și la degenerarea întregului organism. Pentru a diminua aceste efecte toxice ale stresului, încearcă să practici yoga sau meditație. În felul acesta vei îndepărta mai ușor depresia și furia și îți vei îmbunătăți viața din punct de vedere psihologic. Totodată, încearcă să faci cât mai mult sport, deoarece așa eliberezi cel mai ușor stresul.

7. Petrece mai mult timp alături de familie și prieteni

Oamenii de știință au descoperit că singurătatea nu este bună pentru sănătatea ta. Dacă te simți singură îți va fi mai greu să te lupți cu greutățile pe care le întâlnești în viață și vei elibera un nivel mai mare de hormoni ai stresului. Acest lucru va duce, așa cum îți spuneam și mai sus, la apariția unor boli cardiovasculare și la o îmbătrânire prematură.

8. Nu mai bea tot felul de sucuri

Sucurile acidulate conțin, pe lângă zahăr, o mulțime de alte ingrediente foarte periculoase, de exemplu fosfați sau acid fosforic. Consumul în exces al acestor substanțe poate duce la apariția mai multor afecțiuni ale inimii și ale rinichilor, la slăbirea musculaturii și la osteoporoză, toate acestea pe lângă îmbătrânirea prematură. Cel mai indicat este să îți prepari singură sucuri acasă și să ignori toate variantele pe care le vezi în magazine, oricât de sănătoase ți s-ar părea.

9. Poartă mai puțin machiaj pentru a încetini procesul de îmbătrânire

Este puțin ironic, însă machiajul pe care îl porți pentru a-ți ascunde ridurile este posibil să te îmbătrânească mai mult. În unele produse cosmetice există parabeni, iar aceștia acționează caă un perturbator al estrogenului, cauzând o îmbătrânire prematură. Pentru a te proteja alege în primul rând produse care nu au ingrediente atât de nocive și, în al doilea rând, încearcă să nu porți zilnic un machiaj foarte încărcat. Totodată, nu uita să te demachiezi în fiecare zi.

Citește și:
10 mituri despre îngrijirea pielii, explicate și demontate

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty