7 obiceiuri ale femeilor cu părul foarte sănătos

Când o femeie primește complimente legate de părul ei, se bucură în mod deosebit dacă depune efort în menținerea acestuia sănătos și frumos.

7 obiceiuri ale femeilor cu părul foarte sănătos

Chiar dacă nu ai părul des și bogat din naștere și nu te poti abține de la a-l vopsi și aranja în mod constant, există trucuri care te ajută să nu lași părul să se deterioreze și să îl menții sănătos.

Bumbacul absoarbe umiditatea

Bumbacul absoarbe umiditatea – indiferent de cât de scump este. Astfel, în timpul somnului, îți va absorbi umiditatea părului și a pielii. Se recomanda mai degraba un satin, întrucât este mai răcoros și vei transpira mai puțin.

Spălarea părului zilnic nu este un obicei sănătos

Nu îți spăla părul zilnic. Este dăunător pentru scalp! După ce te speli, scalpul trebuie să supraproducă uleiul, care face părul să se îngraș. Astfel, cu cât îl speli mai des, cu atât se va îngrășa mai des. Chiar dacă intri în duș și îți uzi părul, masează-ți scalpul ca și cum ai folosi șampon, doar că șamponul nu este prezent! Asta va îndepărta o parte din uleiul din scalp!

Citește și:
Trucuri simple pentru a calma părul electrizat, în sezonul rece

Balsamul

Chiar dacă nu speli părul zilnic, tot este necesar să folosești balsam zilnic, în mod special persoanele cu părul lung. Femeile se tem de balsam deoarece le poate scădea greutatea părului, însă vremurile au avansat și au fost inventate balsamuri hidratante. Aplică-l de la mijlocul șuviței in jos și lasă-l câteva minute pe păr pentru a oferi un efect magic!

Folosește uleiuri pentru păr

Este recomandată folosirea uleiurilor din alune ca pe un balsam înainte de șamponarea părului. Mai exact, aplicarea acestuia pe părul uscat (eventual poți ține o cască pe cap) și lăsarea acestuia să acționeze pentru 15 minute. Apoi spală părul cu șampon și balsam ca de obicei !

Perierea părului

Dacă iei pieptenele și te perii de sus în jos, vei apropia toate încurcăturile, formând o încurcătură și mai mare în păr ! Riști, de asemenea, să îți rupi vârfurile, ceea ce este greu de aranjat!

Citește și:
Secretul lui Gigi Hadid pentru un păr frumos și sănătos este extrem de accesibil

Vârfurile tăiate

Aparent nu e nevoie să îți tai vârfurile la fiecare șase săptămâni! O dată la trei sau patru luni e suficient. Despicarea fireor de păr nu poate fi reparată, dar poate fi prevenită!

P.S. : Părul crește cu mai puțin de un cm pe lună. Dacă ai părul lung, s-ar putea ca vârfurile să fie despicate și arse, deci ar putea avea nevoie de o tăiere.

Șamponul uscat

Șamponul uscat păstreaza părul moale. Nu conține alcool, deci nu usucă părul deloc. Bonus: se recomandă folosirea acestuia înaintea aplicării unui dispozitiv fierbinte pe păr (de exemplu placă , feon, ondulator). Rezistă mai bine decât fixativul.

Text: Monica Andrei
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Noizz
Psychologies
Mai multe din beauty