6 sfaturi pentru machiajul smokey ideal

Este un look etern, îl poți numi Lbd-ul (little black dress) rutinei tale de makeup.

6 sfaturi pentru machiajul smokey ideal

Da, vorbim despre omniprezentul smokey eyes și cum nu ne așteptăm că dragostea noastră pentru acest look fabulos să dispară prea curând, ne-am gândit că ar fi bine să învățam să îl facem în mod corect.

Găsiți aici câteva sfaturi extrem de utile pentru a obține un machiaj smokey:

1. Nu încerca să îl faci perfect


Pare oximoronic având în vedere tot scopul acestui articol, nu? Dar se pare că tocmai încercând să adoptăm un stil efortless va face ca smokey eye look-ul nostru să arate foarte bine. Este ok dacă nu stăpânești foarte bine tehnica blending-ului în machiaj, sau dacă nu știi să trasezi linia perfectă de tuș, nu trebuie să îți mai faci griji din cauza acestor lucruri. Până la urmă totul va arată foarte bine într-un final.

2. Folosește pensula corectă

Acest lucru chiar face diferența. Îți recomand să folosești o pensulă moale care să îți permită să aplici cât de mult produs dorești și să îl poți manevra cu ușurință astfel încât rezultatul final să nu fie prea intens. Un machiaj smokey ar trebui să aibă acel finish eteric, neted. Pensula ideală pentru acest look este una mică, plată cu perii pufoși care te va ajuta să blenduiesti și să aplici cantitatea corectă de produs. Această pensulă va face ca look-ul final să fie unul smokey, ușor difuz și nu unul extrem de puternic.

3. Folosește o singură culoare

Dacă ți se pare că este prea complicat să folosești mai multe culori pentru a realiza acest look, optează pentru o singură culoare, pe care să o aplici în diferite straturi pentru a realiză machiajul dorit. De exemplu, poți alege o nuanța intensă de gri, dacă ți se pare că negru este prea mult pentru ține sau, renunțe la culorile clasice și alege culori neutre. Aplică nuanța aleasă pe o bază nude și insistă cu produs în colțurile externe ale ploapelor, așa vei obține un machiaj smokey cât se poate de natural.

4. Alege creionul de ochi potrivit

Pentru a avea machiajul smokey perfect folosește un creion de ochi retractabil în detrimentul unuia obsnuit. Printre avantajele acestui tip de creion sunt vârful mai moale și mai ușor de folosit și faptul că vârful creionului va avea intotdeauna aceeași mărime ceea ce îți va permite să obții același rezultat de fiecare data.

5. Privește dincolo de gri și negru

Nu există reguli stricte în machiaj, chiar dacă look-ul smokey clasic se realizează cu nuanțe de gri și negru, nu ezita să experimentezi. Folosește orice culori te fac să te simți minunat și mixează-le fără să te gândești la reguli. De asemenea schimbă clasicul creion negru cu unul într-o nuanța de verde smarald sau mov intens pentru a adaugă un element de noutate.

6. Adaugă glitter

Acest tip de machiaj nu crează neapărat efectul unor ochi mai mari, însă dacă îți e teamă că ochii tăi vor părea prea mici încearcă următorul truc: Adaugă un punct de sclipici de culoarea șampaniei în dreptul irisului. Astfel de fiecare data când vei clipi acel glitter va reflectă lumina și ochii tăi vor părea mai mari.

Sper că aceste sfaturi v-au fost de folos și că de acum înainte nu veți mai considera machiajul smokey unul greu de realizat.

Citește și:
Machiajul pentru rochia neagră: cele mai cool idei de make-up

Text: Andreea Pacioras
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty