6 greșeli de coafură care te pot îmbătrâni

Îmbătrânirea este un proces normal al vieții pe care nu îl poți evita. Încerci să îl încetinești cu ajutorul tratamentelor și cremelor, însă știai că efortul tău poate fi în zadar din cauza unei coafuri nepotrivite?

6 greșeli de coafură care te pot îmbătrâni

Citește în continuare câteva greșeli care te fac să arăți cu câțiva ani mai bătrână și încearcă să ții cont de ele la următoarea vizită la salon.

1. Părul tău este prea scurt

Dacă părul tău este sănătos și bogat nu ai de ce să îl tunzi foarte scurt și mai ales nu într-o formă foarte conservatoare. Dacă totuși îți dorești foarte mult un păr scurt, alege o coafură modernă care să se aranjeze ușor, fără prea multe bătăi de cap.

2. Părul tău este prea lung

O lungimea prea mare a părului poate alungi figura fetei și exact asta nu îți dorești, deoarece poate scoate în evidență ridurile. Cel mai rău: un păr lung, fără formă, cu o cărare pe mijloc. Dacă vrei să ai părul mai lung optează pentru un bob până la umeri. O formă asimetrică poate atrage atenția de la posibilele semne ale îmbătrânirii.

3. Îți este teamă să îți deschizi nuanța părului

Să nu renunți la acel negru puternic poate fi unul din lucrurile care te fac să arăți mai bătrână. Culorile foarte închise scot în evidență lipsa unui păr bogat, deoarece scalpul este alb și, în același timp, pot adânci vizual ridurile. Încearcă să îți deschizi părul cu două-trei nuanțe cu șuvițe sau în întregime. Alege tonuri mai calde, de exemplu, dacă ai un păr natural șaten închis, alege un ciocolatiu.

4. Nu încerci culori mai închise

O culoare a părului la fel de deschisă precum cea a pielii poate cauza un aspect șters al înfățișării tale. Trebuie să existe un pic de contrast care să dea impresia unei străluciri sănătoase a pielii, iar pentru a face lucru, îți poți vopsi părul cu suvițe în tonuri mai închise.

5. Nu știi ce să faci cu părul grizonant

Părul gri nu trebuie să te îmbătrânească cu 10 ani – atâta timp cât păstrezi culoarea vibrantă. Folosește produse care protejează părul de razele UV și îi redau strălucirea. Dacă ai mai mult de 50% din păr gri, folosește un șampon cu tonuri albastre sau violet – în felul acesta vei neutraliza galbenul din păr.

6. Ai optat pentru o schimbare majoră

Indiferent că este vorba de o culoare puternică sau de o tunsoare șocantă, schimbările de acest fel îți pot strica apariția. Încearcă să păstrezi un stil potrivit vârstei tale, atât din punct de vedere vestimentar, cât și în privința părului. Caută celebrități de o vârstă apropiată cu tine și arată-i hairstilistului tău poze cu ceea ce îți dorești.

Dacă vrei să pari mai tânără poți opta și pentru breton, deoarece de obicei acesta întinerește. Alege un breton complet sau unul mai lung, împărțit în două, astfel încât să îți încadreze fața. Cere sfatul unui specialist și optează pentru varianta cea mai potrivită pentru tine.

Citește și:
Obiceiuri care pot cauza apariția ridurilor și la care ar trebui să renunți

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty