5 sfaturi pentru unghii rezistente și sănătoase

Se spune că unghiile sunt cartea de vizită a unei femei, nu-i așa?

Unghiile sănătoase nu înseamnă doar un aspect plăcut, ci și o probabilitate mai mică a infecțiilor bacteriene. Medicii dermatologi ne atrag atenția că nu este nevoie să optăm pentru manichiuri frecvente pentru a ne menține unghiile frumoase și sănătoase. Cu toate acestea, pentru a ne menține unghiile puternice nu este nevoie de prea mult efort, doar puțină bunăvoință și efort. Iată câteva trucuri în acest sens:

Hidratează-ți unghiile

Unul dintre cei mai importanți pași către unghii frumoase și sănătoase este hidratarea corespunzătoare. Cel mai bine este să aplici crema sau uleiul seara, înainte de culcare și să masezi ușor unghiile, insistând asupra cuticulelor.Pentru a-ți păstra unghiile hidratate, poți aplica vaselină, ulei de ricin sau ulei de măsline pe cuticule și pe unghii. Acestea conțin vitamine ce ajută unghia să se păstreze puternică și sănătoasă.

Cuticulele

Cuticulele au rolul de a proteja unghia și pielea sensibilă din jurul acesteia, de aceea tăierea sau deteriorarea lor poate favoriza apariția infecțiilor sau iritațiilor. Specialiștii recomandă să împingem ușor cuticulele cu un instrument special, pentru a evita eventualele probleme. 

Ia o pauză de la ojă

Oja nu deteriorează propriu-zis unghia, însa dacă este aplicată constant poate duce la îngălbenirea acesteia. Încearcă măcar o dată pe lună să iei o pauză de la aplicarea ojei, atât la mâini, cât și la picioare. Acest lucru îți va oferi hidratarea necesară, dar vei putea observa și eventualele probleme, cum ar fi adâncituri, modificări de formă, pete sau chiar desprinderi din patul unghial. 

Folosește mănuși de menaj în timpul activităților casnice

Dacă unghiile tale sunt puternice și rezistente, asta nu înseamnă că nu pot avea de suferit. Activitățile precum spălatul vaselor pot afecta destul de grav unghiile și pielea mâinilor, deoarece sunt ținute un timp îndelungat în apă fierbinte și detergent de vase. O soluție eficientă este să porți mănuși de protecție în timpul acestor activități, reușind astfel sa îți protejezi unghiile și mâinile de deshidratare.

Învață să îți pilești unghiile corect

Unghiile trebuie pilite într-o singură direcție, pentru a evita exfolierea sau chiar ruperea lor. Mai mult, nu este bine să îți pilești unghiile imediat după baie, deoarece atunci sunt mult mai predispuse la rupere, adică mult mai moi.

Fiecare dintre noi ne dorim unghii lungi și rezistente, care să crească cât de repede posibil. Studiile arata că dacă administrezi un supliment cu biotină zilnic poți ajuta la întărirea unghiilor. De asemenea, poți utiliza produse farmaceutice destinate întăririi unghiilor. Acestea vin sub formă de lac de unghii și previn exfolierea.

Text: Anamaria Zanfir

Citește și:
10 mituri legate de pori, pe care nu trebuie să le crezi

Foto:

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty