10 trucuri eficiente pentru a combate rozaceea

Învață și tu cum să alungi roșeața și inflamațiile cauzate de rozacee!

10 trucuri eficiente pentru a combate rozaceea

Fiind o boală cronică, inflamatorie a pielii, acneea rozacee afectează milioane de adulți. Dacă ai avut vreodată roșeață persistentă pe obraji și nas, iar uneori, coșuri mici, ochi iritați, atunci știi și tu că acneea rozacee poate fi un lucru destul de frustrant și totodată, provocator de gestionat.

Din moment ce nu există un leac anume pentru alungarea rozaceei, noi îți dezvăluim zece moduri practice prin care poți scăpa de efectele ei!

1. Mergi la doctor!

În mod cert, acesta e primul lucru pe care trebuie să-l faci. Până nu știi cu exactitate ce problemă ai, nu vei afla nici ce anume să tratezi în mod corespunzător.

2. Ai grijă la alimentația ta

Atât mâncarea picantă, cât și cafeina trebuie să fie în totalitate evitate de persoanele diagnosticate cu acest tip de boală. Alimentele preparate la grătar sau aburi sunt cele mai indicate pentru consum în astfel de situații.

3. Evită soarele

Arsurile solare sau supraexpunerea la razele UV pot declanșa sau agrava rozaceea. Persoanelor în cauză le sunt recomandate cremele cu protecție solară maximă, inclusiv acoperirea pielii cu haine.

4. Curăță cu grijă

Exfolierea puternică – fie ea chimică sau fizică – îți va agrava starea. Încearcă să folosești produse care să nu îți agreseze și mai mult pielea în această perioadă.

5. Evită alcoolul

Și nu doar în cocktail-uri. Consumul de alcool duce la dilatarea vaselor de sânge, iar aplicat local, are consecințe chiar mai grave. E un motiv pentru care atenția trebuie să fie mărită în momentul achiziționării de produse cosmetice și citirea ingredientelor să fie făcută cu precauție.

6. Caută ingrediente anti-inflamatorii

Există tot felul de ingrediente naturiste care luptă împotriva inflamațiilor și pe care le putem găsi în produsele de îngrijire a pielii. De exemplu, un puternic anti-inflamator este mușețelul.

7. Ferește-te de parfumuri

Aromele artificiale regăsite în unele produse pot provoca iritații majore. Acest lucru se aplică și în cazul unor uleiuri esențiale cum sunt eucaliptul și mentolul – au calități astringente care pot acționa ca un alcool în contact cu pielea.

8. Keep it cool

Verifică temperatura apei în momentul spălării. Dușurile fierbinți pot deveni o adevărată amenințare pentru persoanele care suferă de rozacee. În momentele confruntării cu această boală, cel mai recomandat este să ne păstrăm produsele cosmetice… în frigider!

9. Optează pentru antibiotice

Dacă faci totul cum trebuie și, totuși, nu funcționează, vorbește cu doctorul tău în vederea prescrierii unui nou tratament care presupune un dozaj mic de antibiotice. În același timp, ele îți vor oferi mai multă putere împotriva inflamării.

10. Acoperă cu grijă

În timp ce aștepți ca tot coșmarul să treacă, ai grijă la calitatea și cantitatea produselor de machiaj pe care le folosești. Produsele de make-up bazate pe minerale sunt cel mai indicate când vine vorba despre ascunderea roșeții fără a irita și mai mult starea actuală. Ca pont, încearcă să contracarezi roșeața cu un primer verde, succesul e garantat!

Citește și:
Trucuri eficiente pentru a arăta perfect chiar dacă nu ai dormit suficient

Foto: Imaxtree

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty