Zodiile care te mint în față (și cele care preferă să-ți spună adevărul)

Știm acea vorbă: nu toate adevărurile se pot spune. Uneori, unii dintre noi exagerează, mințind pentru a nu răni sentimentele cuiva, pentru a se proteja sau pentru a scăpa dintr-o situație neplăcută.

Zodiile care te mint în față (și cele care preferă să-ți spună adevărul)

Astfel, ajungem să mințim și atunci când o facem, trebuie să mințim și mai mult pentru a ne acoperi spusele. În acest mod, ne afundăm într-o spirală a minciunilor care poate deveni covârșitoare și așa se naște riscul de ne da de gol.

Până la urmă, minciuna este descoperită însă vestea poate să vină ca un șoc sau poate să producă o stare de nervozitate și un sentiment de trădare. Din fericire, pentru a ști la ce să ne așteptăm, astrologia ne sare în ajutor și aici și indică motivele pentru care și modurile în care zodiile mint.

Berbec

Pentru Berbeci, a minți presupune mai mult efort decât a spune adevărul. Minciuna nu are loc în setul lor de valori bine puse la punct, iar sinceritatea este regulă de aur și de rareori îi poți auzi mințind. Momentele în care ar face așa ceva apar doar atunci când trebuie să apere și să protejeze pe cineva, însă tind să nu rețină ceea ce au spus și de aceea, în graba discursului lor, se pot încurca și astfel, vor fi prinși.

Taur

Taurii nu au atributele necesare pentru a fi înșelători. Ei sunt răbdători și practici și nu se tem să se lupte mai mult dacă trebuie, nesimțind o nevoie specială de a găsi vreo scurtătură reprezentată de o minciună pentru a-și atinge țelul. Totodată, ar putea să altereze realitatea, dar acest lucru se datorează în principal faptului că vor să încetinească schimbările de care nu doresc să se ocupe.

Gemeni

Gemenii se tem de două lucruri: rutină și singurătate. Când vine vorba de cel din urmă, nativii din zodia Gemeni nu s-ar da înapoi de la a inventa orice doar pentru a atrage oameni de partea lor ca să se simtă plăcuți și doriți.

Rac

Realitatea redată de cineva nativ din zodia Rac va fi oricând diferită de felul în care cei din jurul său o privesc. Am putea spune că Racii sunt mai înclinați spre a manipula pe cineva, decât să mintă pur și simplu. Pot să fie geloși și suspicioși și de aceea simt nevoia de a avea control asupra comportamentului cuiva, doar pentru a se calma și simți în siguranță prin modificarea contururilor realității.

Leu

Zodia Leu nu este o zodie mincinoasă. Maximul pe care îl poate face este să înfrumusețeze sau să exagereze realitatea. A minți nu este caracteristic unui Leu și oricât de dificil de auzit ar fi adevărul, întotdeauna o să și-l asume și o să-l înfrunte.

Fecioară

Fecioarele simt mereu nevoia de a fi cu un pas înaintea tuturor, de aceea, și-ar putea dezvolta o fațadă dubioasă. Pot minți pentru a-și acoperi propriile greșeli (doar din cauza faptului că își tolerează propriile greșeli mult mai puțin decât pe ale celorlalți), dar să recurgă la minciuni pentru a înșela și manipula nu este probabil.

Balanță

Dacă vreodată o Balanță minte va fi ori pentru a amâna cât mai mult o alegere în privința unui lucru pe care nu-l pot decide, ori pentru a nu supăra pe cineva. Berbecii și Capricornii ar numi asta ipocrizie', însă în realitate este vorba de o dorință puternică, uneori compulsivă, de a menține o situație echilibrată în jurul lor și de a evita conflictele.

Scorpion

A-și depăși natura ascunsă și a lăsa pe cineva să-i privească dincolo de aparențe, reprezintă un gest suprem, un act care îi face să se simtă vulnerabili, neajutorați și fără control asupra situației. Ori că este vorba de a se proteja, de a-i influența pe ceilalți sau de a lua controlul, Scorpionii înearcă să transforme realitatea în așa fel încât ei să apară într-o lumină cât mai bună.

Săgetător

Optimismul Săgetătorului îl va împinge să realizeze că poate să obțină ceea ce își dorește fără să-și complice drumul prin minciuni. Mai mult decât atât, Săgetătorii au tendința să uite detaliile proprilor minciuni și în final, totul se ruinează din cauza acestui fapt. Oricum, aceștia sunt persoane ingenue, cărora le pasă foarte mult de cei din jurul lor și respectul față de ei i-ar împiedica din a minți.

Capricorn

Capricornii știu că trebuie să tratezi oamenii din jur așa cum vrei să fii tratat. Nu vor recurge niciodată la minciuni, decât dacă este absolut necesar și este pentru binele anumitor persoane. În același timp, Capricornii nu se dau înapoi de la a oferi comentarii și critici constructive care uneori se dovedesc a fi prea directe.

Vărsător

Scopul scuză mijloacele, iar Vărsătorii par să-și repete această zicală încontinuu. Dacă ei cred cu tărie în scopurile lor, sunt gata să mintă oricând pentru a-l atinge. Nu simt nevoia să împlinească așteptările celorlalți sau să-și îmblânzească purtarea, iar datorită acestui fapt ipocrizia rareori face parte din modul în care acționează. De aceea, nu regretă în mod deosebit deciziile pe care le iau și dacă trebuie să mintă, vor lista rapid 5 motive pentru care este lucrul corect'.

Pești

Paradoxal, nativii din zodia Pești mint cu intenții bune. Pot să mintă pentru a nu te răni sau pentru a nu fi răniți. Totodată, nu se pune problema de manipulare, este doar un mijloc prin care să atenueze circumstanțele unei situații sau să mulțumească nevoile tuturor. În orice caz, sunt atât de sensibili încât minciunile lor sunt trecute cu vederea atunci când se află.

Citește și:
6 zodii care nu-i uită și nu-i iartă pe cei care i-au dezamăgit

Text: Monica Andreea Olaru
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din astrologie