Mercur in retrograd – ce semnificatii are si de ce nu ar trebui sa ne panicam!

Sigur ai auzit si tu vorbindu-se tot mai des in ultima vreme de spre faptul ca Mercur e in retrograd si realizezi cumva ca termenul “retrograd” e de cele mai multe ori un semn care-ti indica faptul ca situatia nu e cu totul roz. Totusi, nu stii exact ce presupune aceasta miscare a planetelor. Te ajutam noi cu niste explicatii!

Mercur in retrograd – ce semnificatii are si de ce nu ar trebui sa ne panicam!

Ai o saptamana mai proasta si nu stii de ce orice gand sau activitate este acompaniata de un subtil sentiment de melancolie? Telefonul despre care se zice ca e inteligent a reusit sa iti stearga in mod misterios jumatate din contactele din agenda? Aveai planificata o vacanta, insa in ultimul moment toate zborurile au fost anulate? Toate aceste intamplari nefericite se datoreaza miscarii planetei Mercur in retrograd, sau cel putin, asa afirma asii in materie de astrologie.

Se intampla de trei sau patru ori pe an, planeta Mercur decide sa isi incetineasca miscarea, oferind impresia ca se misca inapoi.

Pentru ca Mercur este planeta ce guverneaza aria calatoriilor, a comunicatiilor si a tehnologiilor, acestea ar putea scapa de sub control.

Asadar, ar fi mai bine sa nu pleci in calatorii si chiar sa te abtii de la planificarea acestora, pentru ca s-ar putea ca planurile sa-ti fie date peste cap. De asemenea, asigura-te de mai multe ori ca iti salvezi fisierele la care lucrezi, pentru ca sa nu ai ghinionul de a-ti pierde munca aproape de finalizarea acesteia. Ai grija si de informatia stocata in telefon, exista posibilitatea ca acesta sa aiba unele defectiuni!

Abtine-te sa semnezi acte, contracte, sa stabilesti acum termenii unei intelegeri, pentru ca s-ar putea sa fii nevoita sa revizuiesti aceste decizii dupa o anumita bucata de timp.

Mercur detine titulatura de mesager al astrelor, iar explicatia pentru imposibilitatea de a te face inteleasa sau de a intelege mesajul celor din jur este faptul ca aceasta planeta este in retrograd. Fii sigura ca cei cu care socializezi au inteles cu adevarat ce incerci sa le transmit, pentru a evita situatiile jenante.

Din cauza tuturor acestor eventuale neplaceri, in perioada cu Mercur in retrograd oamenii au tendinta sa acumuleze frustrari si sa se enerveze mai mult. Da-ti silinta sa nu te avanti in dispute, ci respira inainte de a face o remarca si priveste situatia din afara.

Insa, nu trebuie sa te sperii, aceasta nu este neaparat o perioada nefasta, guvernata doar de intamplari potrivnice intentiilor si dorintelor noastre.

Este foarte probabil ca unele idei sau intamplari din trecutul tau sa reapara la suprafata, insa nu pentru a-ti da peste cap echilibrul emotional, ci pentru ca tu sa ai sansa sa le privesti dintr-o cu totul alta perspectiva, poate chiar pentru a gasi o rezolvare unor situatii ce pareau fara iesire. Este momentul potrivit pentru ca sa faci o pauza si sa iei lucrurile incet, reflectand in pace asupra acestora.

Pentru ca intamplarile din aceasta perioada sunt considerate a fi predestinate', incearca sa acorzi mai multa atentie revelatiilor de care ai parte si persoanelor care-ti ies in cale!

Profita de aceasta perioada pentru a face cate un bilant la fiecare 3 sau patru luni, pentru a reflecta si a gasi raspunsuri sau pentru a pune punct unor situatii neterminate!

Foto: Zodiac circle on very old paper from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din astrologie