De ce nu îți place să te mintă cei dragi, în funcție de zodia ta

Este greu să spunem câteodată ce simțim. Poate este vârsta, sentimentele noastre sau felul în care îi privim pe ceilalți. Suntem învățați din copilărie să mințim când trebuie să spunem lucruri ca „Mulțumesc, chiar m-am simțit bine” când de fapt nu ne-am simțit așa.

De ce nu îți place să te mintă cei dragi, în funcție de zodia ta

Ni se spune că minciunile frumoase ajută oamenii mai mult ca adevărul. Când creștem, începem să avem motive mai egoiste pentru a minți.

Spre exemplu, relatăm o poveste și schimbăm finalul pentru a arăta mai bine în ochii celorlalți.

Unii oameni nu se pot abține. Mint despre lucrurile mici, despre cele mari sau chiar și fără motiv. Există unele teorii care spun că aceste persoane ce nu spun adevărul niciodată este posibil să fi trecut prin traume în copilărie. Un studiu făcut de University of Southern California dezvăluie că pentru mincinoși creierul funcționează diferit, fiind anumite diferențe structurale la nivelul cortexului frontal.

Oricare ar fi motivul pentru care oamenii mint, adevărul doare întotdeauna când iese la iveală. Începem să nu mai avem încredere în persoanele care nu sunt oneste, toate experiențele pe care le-am trăit împreună parcă pălesc. Când ne confruntăm cu un mincinos, este important să îi arătăm consecințele minciunii și să explicăm cât de tare ne-a rănit.

Nu trebuie să încercăm să spunem că mințitul este inevitabil pentru ei, ci să le dezvăluim durerea pe care au provocat-o. Toți alegem să nu zicem adevărul pentru diferite motive: să părem mai interesanți, să ascundem un secret, pentru a proteja pe cineva, din bunătate sau furie. De asemenea, toți am fost mințiți la un moment dat.

Când trecem prin asta, ne simțim nerespectați, răniți, de neîncredere.

Totuși, motivele pot varia de la persoană la persoană și de la situație la situație. Ba chiar, bazate pe zodiac.

Berbec

Berbecii iubesc progresul, mereu vor să termine orice au de făcut la timp și să crească constant. Când Berbecii sunt mințiti, aceștia simt că au mers înapoi câțiva pași. Nativii din această zodie urăsc amânările și acesta este modul în care privesc și minciunile. Fiind o zodie foarte vulcanică, este posibil să confrunte persoana ce le-a ascuns adevărul imediat. Nu le este frică de certuri și o să se asigure că nu sunt mințiți și a doua oară.

Taur

Taurii urăsc schimbările. Dacă află că cineva le-a ascuns adevărul, traiectoria lor va fi schimbată drastic. Pentru ei, minciunile înseamnă schimbări neprevăzute. Este posibil ca nativii din această zodie să reacționeze foarte violent, nu într-un mod fizic neapărat, însă dacă cineva alege să îi mintă se simt foarte trădați.

Gemeni

Nativii Gemeni sunt foarte comunicativi, adoră să discute cu oricine despre orice. Informațiile date de aceștia se răspândesc foarte repede. Dacă sunt mințiți, este posibil ca în scurt timp să știe toată lumea despre acest lucru. Neștiind cum să reacționeze la minciuni, vor dori să facă multe glume despre acest aspect, însă persoana ce i-a rănit va simți asta din plin.

Rac

Simțindu-se mereu plin de insecurități, crezând că nu sunt niciodată destul de deștepți, interesanți sau amuzanți, dacă află că au fost mințiți vor simți că persoana aceea a crezut că ei nu merită adevărul. Dacă cineva apropiat nu le spune adevărul, încrederea racilor va fi distrusă. Suspicioși și foarte pesimiști din fire, vor bănui mincioșii chiar înainte să afle adevărul.

Leu

Nativii din această zodie sunt extrem de leneși. Mințindu-i, lumea le cauzează un plus de muncă pe care chiar nu și-l doresc. Dacă cineva le spune că a reușit să termine o anumită activitate la muncă, iar ei află că este o minciună, treaba lor va fi să anunțe că știu adevărul, să ajute persoana să termine ceea ce a început sau chiar să o dea afară. Dacă sunt mințiți într-o relație, urăsc să treacă prin durerea emoțională și o să pună partenerul să treacă printr-un discurs dramatic, extrem de lung, arătând cât sunt de răniți.

Fecioară

Fecioarele sunt o zodie perfecționistă, adorând să facă totul foarte meticulos. Dacă cineva le dezvăluie o minciună, vor simți că trebuie să ia de la capăt tot ce au făcut. Iubesc adevărul mai mult ca orice pentru a se putea organiza cât mai bine. Fecioarele vor reacționa cu neîncredere când află adevărul, nu pot înțelege de ce cineva a ales să le mintă. Față de celelalte semne zodiacale, adevărul înseamnă foarte mult, viața neputând fi reală fără el.

Balanță

Armonia înseamnă totul pentru ei. Balanțele iubesc ordinea și echilibrul. Când cineva decide să mintă, le poate distruge armonia. O Balanță va simți nevoia să confrunte persoana ce nu a spus adevărul, iar nativii din această zodie urăsc certurile mai mult ca orice. O minciună, oricât de mică ar fi, poate distruge balanței echilibrul vieții. Se pot simți răniți, însă nu vor avea curajul să spună tare ce i-a deranjat, râspunzând cu o altă minciună.

Scorpion

Dacă cumva un scorpion alege miraculos să aiba încredere în cineva și este răsplătit cu o minciună, nu există cale de întoarcere. Bineînțeles, nativii din această zodie sunt totuși fericiți să afle că o persoană a ales să nu le spună adevărul, căci arată că intuiția lor a fost bună și de această dată. Chiar și cea mai mică minciună te va face în fața unui Scorpion un mincinos pentru totdeauna. Aceștia vor reacționa violent, aruncând cu lucruri.

Săgetător

Săgetătorii urăsc detaliile. O minciună îi va forța să se gândească la o mie de motive pentru care cineva a ales să îi mintă, detalii ce vor scoate la suprafață dacă este prima oară când sunt mințiți, de câte ori le-a fost ascuns adevărul sau dacă vor mai putea să se bazeze pe o persoană iarăși. Un Săgetător va scoate din viața sa complet un mincinos, neavând nevoie în jurul lui de oameni așa cum au celelalte zodii.

Capricorn

Capricornii sunt persoane foarte responsabile și extrem de legate de familie. Dacă un Capricorn este mințit, de fapt toată familia sa a fost mințită. Și nimeni nu se joacă cu familia acestui semn. Dacă cineva alege să nu spună adevărul față de un nativ din această zodie, riscă să rănească foarte mulți oameni, Capricornii fiind foarte legați de cât mai multe persoane. Este posibil să reacționeze mai mult ca un părinte, explicând toate motivele pentru care persoana nu trebuia să aleagă această cale, dezamăgindu-i foarte tare.

Vărsător

Nativii din această zodie sunt oameni foarte expresivi, dacă alegi să minți un Vărsător este posibil să nu poată să reziste, obligându-i să te confrunte, acest lucru plăcându-le extrem de puțin, simțindu-se foarte inconfortabil. Vor încerca să elimine durerea emoțională. Deși se simt foarte dezamăgiți, Vărsătorii vor părea calmi, de parcă nimic nu s-a întâmplat.

Pești

Peștii se încred în toată lumea. Ei își doresc să creadă pe oricine și exact asta o să facă. Mințindu-i, se simt mult prea răniți, căci o relație sănătoasă cu ei este bazată pe adevăr. Nativii din această zodie nu se vor enerva, dar vor fi foarte dezamăgiți, iar acest lucru poate lăsa semne. Vor alege să confrunte mincinosul, alegând o replică de genul „după tot ce am făcut pentru tine', concentrându-se mai mult pe ce au greșit ei.

Citește și:
6 zodii care îşi asumă mereu responsabilitatea, indiferent de situație

Text: Iulia Statie
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din astrologie