Cele mai empatice zodii și cum se pot proteja de energiile celor din jur

Este bine cunoscut faptul că suntem diferiți, iar tocmai acest lucru ne ajută să nu ne plictisim unii în prezența celorlalți.

Cele mai empatice zodii și cum se pot proteja de energiile celor din jur

Faptul că ne-am născut sub semne zodiacale diferite ne influentează si atitudinile comportamentale. Unii suntem mai empatici, alții mai puțin, dar tocmai acest lucru ne poate face să comunicăm mai eficient.

Empatia este abilitatea unui persoane de a înțelege trăirile, sentimentele celuilalt, de a se transpune în pielea sa, calitate specifică doar anumitor zodii. Nu ne putem lăuda toți cu o astfel de calitate, mulți dintre noi fiind mult prea pragmatici și analitici.

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai empatice zodii?

Semnele zodiacale de apă sunt cele mai empatice, deoarece se presupune că ele pot simți totul. Zodii precum Pești, Rac sau Scorpion își pot da seama că o persoană nu se simte bine doar la o prima vedere și tot din cauza acestei calități pot prelua din energia acelor persoane.

De asemenea, zodiile de pământ ca Taur, Capricorn sau Fecioară sunt la fel de empatice. Imaginați-va cum ar fi să preluați durerile de cap ale fiecărei persoane cu care interactionati și aa va întrebați de ce va simțiți rău ulterior?

TOP 6 CELE MAI EMPATICE ZODII

Pești

Această zodie este considerată cel mai evoluata din punct de vedere spiritual si totodata cea mai deschisă către zonă spirituală. Datorita percepțiilor intuitive, empatiei și spiritului de sacrificiu, uneori pot fi greu de înțeles de ceilalți deoarece sunt prea sensibili sau își atrag suferințe care nu le aparțin și preiau din stările celor din jur.

Rac

Este compasiv și mereu gata sa ajute pe oricine se afla în dificultate, tocmai datorită empatiei de care da dovadă mereu. Imaginația lui bogata îi distrage deseori gândurile, rupându-l de realitate, acesta fiind un scut prin care se protejează de energiile negative ale celor din jur.

Racul ajunge intotdeuna unde dorește, iar metodele prin care o face sunt foarte greu de descoperit.

Scorpion

Scorpionii sunt puternici și incisivi, carismatici și paradoxali. Nimic nu pare să îi intimideze, păstrandu-și calmul și mimica impenetrabilă în orice condiții indiferent cât de grele ar fi acestea. Scorpionii au o mare putere de regenerare, motiv pentru care, chiar dacă se imbolnăvesc, se refac foarte repede. Dispunând de această capacitate îi pot vindecă și pe cei din jur și pot empatiza cu problemele lor.

Fecioară

Nativii acestei zodii sunt permisivi și sunt mereu dispuși să facă compromisuri. Fiind semn de pămant, Fecioara este  foarte flexibilă și plină de resurse. Fecioara caută perfecțiunea în toate, astfel ca, atunci când ajută pe cineva, nu abandonează pană când nu are certitudinea că respectivă persoană nu are nevoie de ajutorul ei.

Taur

Taurul cel stabil , analitic și pragmatic are nevoie de stabilitate, de sigurantă si de certitudini. Dispune de calm și seriozitate, iar aceste calităti fac din el un adevărat prieten, pe care se poate conta oricând. Tocmai datorită acestor calități el poate fi un pilon de susținere pentru orice are nevoie de ajutorul lui.

Capricorn

Capricornul este foarte precaut în legătură cu manifestarea emoțiilor și exprimarea sentimentelor sale. Tinde să-și reprime trăirile, din dorință de a se proteja și folosește acest scuti în preajmă celorlalți. Chiar dacă poate parea distant și consideră că exprimarea sentimentelor te face vulnerabil, el poate empatiza ușor cu cineva are nevoie de el, doar este știut faptul că extremele se atrag.

Pentru a se proteja, persoanele empatice ar trebui să evite narcisiștii și manipulatorii, pentru a nu putea fi influențați de aceștia. Uneori pot confundă sentimentele lor cu cele ale celor din jur ceea ce îi poate face vulnerabili.

Persoanele care au această calitate ar trebui să fie mândri de ea și să o folosească ori de câte ori au această ocazie tocmai pentru a-i putea ajuta pe cei din jur să iasă din relații toxice, să se vindece sau să își descopere adevăratul scop în viață.

Citeste si:
Zodiile pe care nu le poți controla, oricât ai încerca

Text: Andreea Pacioras
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din astrologie