5 zodii cărora le este teamă să își exprime sentimentele

Cu siguranță fiecarua dintre noi ni s-a întâmplat să întrebăm pe cineva ce face și răspunsul acestuia să fie sunt bine, deși în mod evident nu era cazul și respectiva persoană a răspuns astfel doar pentru a evita dialogul de teamă că poate va fi perceput într-un mod greșit.

5 zodii cărora le este teamă să își exprime sentimentele

Mulți indivizi au tendința de a se autoizola și de a nega atunci când se simt rău, iar principalul motiv este teama de a nu fi vulnerabili în față celor din jur.

Pe de altă parte sunt persoane care își exprimă sentimentele cu foarte mare ușurință, mai ales în ziua de astăzi când societatea ne încurajează să o facem atât într-un mediu formal terapeutic cât și prin social media.

Reprimarea anumitor emoții și sentimente ne poate afecta foarte mult nu dor pe plan emoțional cât și pe cel al sănătății fizice.

Este foarte important să învățam să ne deschidem în fața celorlalți și să admitem atunci când avem o stare mai proastă. Dacă facem acest lucru cu siguranță ne va fi mult mai ușor să ne depășim acele momente în care nu ne simțim tocmai bine.

Acestea sunt cele 5 zodii care trebuie să învețe să se exteriorizeze:

Vărsător

Nu este un secret că Vărsătorilor le este foarte greu să își exprime sentimentele. Dacă vrei să știi cum se simte un Vărsător cu siguranță nu ar trebui să îl întrebi, deoarece vei primi un răspuns evaziv, deloc mulțumitor. Cea mai bună metodă de a descoperi cum se simte un nativ al zodiei Vărsător este să fii atent la indiciile nonverbale pe care ți le trasmite. Poate doar dacă te simte foarte apropiat și aveți deja o conexiune, doar în acel moment un Vărsător se va deschide în fața ta.

Fecioară

Fecioara este o altă zodie care preferă să își țină sentimentele ascunse și să se destăinuie doar dacă este absolut necesar. Fiind persoane analitice și pragmatice preferă să se bazeze pe lucruri concrete și mai puțin pe emoții. Le este mai ușor să își rezolve singuri problemele decât să caute ajutor în exterior. Acestora le place să fie ascultați, dar nu cred cu adevărat să sfaturile celor din jur i-ar puea ajuta să își soluționeze problemele.

Capricorn

Capricornii tind să creadă că sentimetele stau în calea atingerii scopurilor lor. Ei își petrec majoritatea timpului la serviciu, ceea ce le face și mai grea această încercare de a se exterioriza. Le-ar plăcea să spună că nu sunt roboți și că au și ei inimă însă nu pot face asta oriunde și cu oricine. Mulți dintre ei preferă să reziste cu stoicism și să ascundă ceea ce simt.

Berbec

Berbecii se vor destăinui doar în momentul în care simt că au o conexiune cu persoana de lângă ei și au o relație bazată pe încredere. Aceștia trebuie să fie siguri că această dovadă de vulnerabilitate nu va fi folosită în nici un fel împotriva lor. Pe de altă parte aceștia sunt persoane cărora te poți destăinui cu ușurință și pe care te poți baza întotdeauna.

Balanță

Balanțele sunt persoane care nu își doresc să îi pună pe alții în situații nefavorabile și preferă să își reprime sentimentele. Din păcate această negare și dorință de a se abține îi poate face să explodeze în momente total nepotrivite. Aveți grijă să nu fiți prezenți atunci când se întampla acest lucru doarece s-ar putea să aveți parte de momente neplăcute, greu de gestionat.

Fiecare dintre noi ar trebui să avem puterea a ne exprimăm deschis sentimentele și să nu ne mai temem de reacțiile celor din jur. Poate doar exprimându-ne sentimentele îi vom vindeca și pe ceilalți de lipsă de empatie de care dau dovadă.

Citește și:
Ce își doresc oamenii pentru a fi fericiți, în funcție de zodie

Text: Andreea Pacioras
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din astrologie