(P) Un spațiu de lucru ergonomic înseamnă un plus de confort și productivitate

Ultimul an cu siguranță nu a arătat așa cum ni l-am imaginat, iar viața noastră a urmat același parcurs. Una dintre consecințele distanțării fizice impuse în pandemie a fost trecerea de la munca la birou la lucrul de acasă, pentru mulți dintre angajații din companii.

(P) Un spațiu de lucru ergonomic înseamnă un plus de confort și productivitate

Iar dacă simplu stres cauzat de această schimbare nu era de ajuns, de multe ori acesta s-a dublat din cauza lipsei unui set-up de lucru adecvat acasă. Un studiu realizat anul trecut a arătat că 22% dintre cei care muncesc remote nu au un set-up corect amenajat, iar trendul este și mai pronunțat printre cei care aparțin generației Z (29%). – GWI Coronavirus findings – Work behaviors – April 2020

Ținând cont că de cele mai multe ori work from home înseamnă mai multe ore lucrate pe zi decât în mod obișnuit, un spațiu inadecvat ajunge să aibă influențe negative asupra sănătății tale pe termen lung. Dacă ai un job care presupune folosirea calculatorului pentru 8+ ore pe zi, acesta e punctul din care ar trebui să pleci. Perifericele ar trebui să fie pentru tine coechipieri pe care să te poți baza oricând și oricum, inclusiv în ceea ce privește confortul. Dacă obișnuiești să te confrunți cu dureri de încheietură, de brațe sau chiar de gât, s-ar putea să fie ceva în neregulă cu instrumentele asociate PC-ului tău. Și nu e nevoie să le suporți în continuare.

De aceea, o noțiune care preocupă din ce în ce mai mult companiile care produc astfel de echipamente este ergonomia. Aceasta presupune amenajarea unui spațiu de lucru special pentru muncă, care să fie potrivit tipului de sarcini pe care o persoană le are și care să asigure o postură corectă, lumină naturală și confort pe termen lung.

Poate că și pentru tine devine acum evident un duo esențial de care trebuie să ții cont în acest caz: mouse-ul și tastatura cu care lucrezi în fiecare zi. Ai spune că e de ajuns să-și facă treaba așa cum ai nevoie, însă, de fapt, ai nevoie de mai mult de atât.

Logitech este una dintre companiile din ce în ce mai mult preocupate de dezvoltarea produselor care să ajute utilizatorii să aibă un stil de lucru sănătos.

De exemplu, MX Vertical este un mouse cu un design cu adevărat inedit, care datorită modului în care este proiectat te ajută să ai o poziție naturală a mâinii în timp ce îl folosești. S-a dovedit că reduce cu 10% activitatea musculară comparativ cu un mouse obișnuit. Dacă tot vorbim de design, unghiul de 57° la care stă încheietura reduce presiunea acesteia, în timp ce degetul mare este poziționat confortabil pe zona de sprijin. Logitech MX Vertical a fost proiectat și testat împreună cu ergonomiști cu experiență, iar de aici au rezultat o mulțime de avantaje: îmbunătățirea posturii, reducerea durerilor musculare, relaxarea degetelor și reducerea presiunii asupra încheieturii.

În același registru, tastatura K860 ERGO îmbină toate principiile ergonomice cu un design care a fost gândit tocmai pentru a spori confortul și productivitatea în timp ce lucrezi. Îmbunătățirea posturii împreună cu reducerea durerilor musculare și a presiunii de contact au fost scopurile principale ale specialiștilor în ergonomie care au participat la dezvoltarea sa.

Cadrul curbat și divizat al tastaturii te ajută să tastezi mai confortabil și reduce durerile de încheietură, oferind un plus de confort brațelor, umerilor și gâtului. În plus, postura încheieturilor va fi mereu confortabilă indiferent dacă stai în picioare sau pe scaun, datorită înălțimii reglabile: poți poziționa piciorușele la 0°, -4° și -7°, pentru a-ți ridica palmele la înălțimea confortabilă, oricare ar fi set-up-ul tău de lucru. Nu în ultimul rând, suportul pentru încheietură oferă confortul de care ai nevoie atunci când tastezi, fiind format din trei straturi de spumă cu memorie și un finisaj ușor de curățat.

Nu ai nevoie de un stres în plus în perioada aceasta, așa că asigură-te că îl înlături înainte să-ți facă zilele de muncă și mai grele! Acordă un plus de atenție ergonomiei device-urilor cu care lucrezi…și corpul tău îți va mulțumi!

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle