(P) Ulei de argan pentru păr precum Moroccanoil: ce beneficii are?

De câțiva ani, așa-numitul „aur lichid din Maroc” este văzut că un adevărat miracol al frumuseții, mai ales pentru par. Dar de ce este uleiul de argan bun pentru păr și cum funcționează?

(P) Ulei de argan pentru păr precum Moroccanoil: ce beneficii are?

Există întotdeauna noi produse în industria frumuseții care promit o piele netedă și un păr frumos. Multe dintre acestea însă dispar după un timp. Altele rămân și conving, treptat, din ce în ce mai multe femei. Din acestea face parte și uleiul de argan, prezent în produse precum Moroccanoil, pe care le folosesc multe vedete și influenceri. Se spune că uleiul de argan are grijă de scalp, combate mătreața și căderea părului și, mai presus de toate, redă strălucirea și suplețea părului uscat.

 Ce este uleiul de argan?

 Uleiul de argan marocan este extras din fructul arganului de mii de ani. Acesta crește doar în Arganeraie – o suprafață de aproximativ 800.000 de hectare cu 20 de milioane de copaci. Argania este unul dintre cei mai longevivi copaci din lume și există, de asemenea, unii în sud-vestul Marocului, care au peste 250 de ani.

 Fructul arganului arată inițial că o mini lămâie și are gust amar. Pentru a proteja copacul, în ziua de azi, numai fructele care cad pe pământ pot fi utilizate pentru prelucrări ulterioare. Semințele extrem de grase ale miezului foarte dificil de crăpat sunt folosite pentru a fi extras uleiul de argan. Când știi că pentru un litru de ulei de argan trebuie să fie deschise miezurile a 30 de kilograme de fructe cu mâna, nu este de mirare că uleiul de argan este numit „aur lichid'.

De ce este uleiul de argan bun pentru păr?

Efectul nutritiv și vindecător al uleiului de argan a fost între timp dovedit de multe studii. Uleiul special își datorează proprietățile ingredientelor sale valoroase. Deosebit de importantă este concentrația ridicată de vitamina E, dar multe alte ingrediente contribuie și la faptul că uleiul de argan este un miracol al frumuseții pentru piele și păr. Să vedem așadar, cele mai importante ingrediente:

Vitamina E: Întărește părul, previne căderea părului și accelerează creșterea părului.

Carotenoid: Poate proteja părul de radiațiile UV dăunătoare. Razele UV afectează părul și, de asemenea, pielea, și îl usucă. 

Acid alfa-linolenic: conferă părului elasticitate și îl protejează împotriva ruperii.

Quercetin: are un efect de protecție celulară și antiinflamator și readuce scalpul în echilibru. 

Flavonoide: au o proprietate antibacteriană și ajută contra mătreaței sau ciupercilor de pe piele.

Fitonutrienții, acizii grași omega-6 și acizii grași omega-3 au efect antioxidant și protejează părul și pielea de radicalii liberi.

Cum se aplică uleiul de argan pe păr?

Poți utiliza ulei de argan pur, acesta fiind ideal pentru aplicații externe. Indiferent ce problemă de păr ai, câteva picături de ulei de argan pot fi foarte eficiente într-un timp foarte scurt. Acestea sunt cele mai bune trei utilizări ale uleiului de argan:

Ulei de argan împotriva scalpului iritat

Dacă scalpul nu este sănătos, nici părul nu este. Rezultatul este căderea părului. Uleiul de argan te va ajută să scapi de mătreață, ciuperci sau mâncărime. Pentru a face acest lucru, pune câteva picături pe scalp înainte de a spăla părul și masează-l ușor cu vârful degetelor. Pentru ca uleiul de argan să-și facă efectul pe deplin, ar trebui să-l lași să acționeze cel puțin 15 minute și apoi să-l speli cu un șampon și apă călduță.

Ulei de argan împotriva vârfurilor despicate și a părului fragil

Pune câteva picături de ulei de argan pe vârful degetelor și întinde uleiul în lungimile și vârfurile părului. Cel mai bine este să nu speli părul după aceea. Dar dacă simți că este prea gras după aplicare, atunci folosește un șampon ușor pentru a te spăla.

Pentru îngrijirea intensivă a părului, poți pune uleiul de argan pe părul umed, îl înfășori într-un prosop și lasă ingredientele de înaltă calitate să acționeze câteva ore sau peste noapte. Pentru a împiedica părul să fie gras, spală-l cu un șampon ușor a doua zi. Vei vedea: părul tău nu a fost niciodată atât de sănătos și strălucitor.

Produse de îngrijire cu ulei de argan

Desigur, poți merge direct la produse de îngrijire a părului, precum șampon, balsam sau tratament care conțin deja ulei de argan, precum cele de la Moroccanoil. Multe femei consideră că sunt mai ușor de utilizat, deoarece nu trebuie să se adapteze și să încorporeze produsele în rutina lor normală de îngrijire. Șampoanele și alte produse cu ulei de argan au, de asemenea, un efect deosebit de bun și îngrijesc părul. Cu toate acestea, uleiul pur de argan este și mai intens, deoarece conține o proporție mare de vitamina E și acizi grași nesaturați.

Cumperi ulei de argan pentru păr: la ce ar trebui să ai grijă?

În primul rând, este important să nu te lași descurajată de prețul mai mare. Uleiul de argan nu poate fi comparat cu uleiul de măsline. Dacă îl utilizezi pe piele și pe păr, trebuie să știi, de asemenea, că este deosebit de eficient și, pe termen lung, mult mai economic.

Deoarece uleiul de argan este un produs pur natural, în majoritatea cazurilor este oricum de calitate organică. Asigură-te că este presat la rece și pur și că nu conține silicon. Pentru a te asigura că uleiul tău special va fi bun și benefic pentru o lungă perioadă de timp, ar trebui să-l păstrezi într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Poate rezista aproape doi ani și nu își pierde eficacitatea.

De unde poți cumpăra ulei de argan pentru păr?

Deoarece uleiul de argan este de obicei pur natural, îl poți găsi la online, la beauty4ever.ro. Aici vei găsi atât ulei de argan, cât și produse specifice îngrijirii părului, de la Moroccanoil. Încearcă-le pe toate, indiferent de tipul tău de păr, și vei vedea beneficiile în cel mai scurt timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
evedete.ro
Mai multe din beauty