(P) Tot ce trebuie să știi despre rimel

Atunci când vine vorba despre trusa de machiaj a unei femei, cu siguranță din ea nu lipsește un rimel. Este cea mai simplă metodă de a oferi ochilor un plus de expresivitate, și nu este de mirare că alături de ruj, rimelul reprezintă ustensila preferată a femeilor care vor să arate bine, în orice împrejurare.

(P) Tot ce trebuie să știi despre rimel

Un rimel bun, esențial pentru un rezultat pe măsură

Nu putem spune că stăm slab la capitolul ofertă, dar tu trebuie să te orientezi în primul rând după calitatea produsului. Un rimel bun te scutește de multe neplăceri, iar dacă vrei să plusezi, alege unul rezistent la apă. Este perfect de folosit pe perioada verii, când transpirația din cauza căldurii ne poate întinde tușul pe toată fața, când te prinde ploaia, sau din diferite motive, tocmai ce ai lăcrimat. De altfel, acestea au fost și motivele care au dus la apariția de rimel waterproof sau mascara rezistentă la apă. Dar hai să descoperi alături de noi care sunt avantajele și punctele slabe ale acestuia.

Rezistența la apă

După cum îi spune și numele, rezistența la apă este principalul său avantaj. Acesta acoperă genele cu un fel de peliculă subțire care le protejează de umiditate. 

Gene mai sănătoase

Producătorii de mascara profesioniști, care țin la calitatea produselor lor, vor adăuga în compoziția acestora și unele substanțe care să te ajute să ai gene frumoase în mod natural. Astfel, adaosul de proteine le stimulează creșterea, keratina le întărește, iar lanolina este substanța care previne uscarea lor. 

Preț mai mare

Un dezavantaj al acestui produs este prețul ușor mai mare decât al unei mascara obișnuite. Cu toate acestea, cu siguranță ți-l poți permite, mai ales că de fapt economisești: nu mai cheltuiești alți bani pentru produse destinate întreținerii genelor.

Alergii

Unele substanțe conținute de mascara îți pot provoca alergii, așa că se recomandă mare atenție la ingredientele care intră în compoziția acestora. De aceea, se recomandă apelarea la mărci cu prestigiu în domeniu, unde rar se întâmplă astfel de incidente. De asemenea, poți folosi un rimel pentru ochi sensibili, mai ales dacă știi că este o zonă delicată pentru tine. 

Tipuri de rimel rezistent la apă

Există două tipuri de rimel rezistent la apă. Este vorba despre cel 'waterproof' – ușor și 'moisture proof' – puternic.

Rimelul waterproof este varianta mai ușoară, rezistentă la umiditate, care permite înotul, dar nu și scufundările. Este ușor de înlăturat cu ajutorul unui demachiant potrivit pentru tipul tău de ten, și este cel mai folosit de femei. 

În schimb, când avem de a face cu o mascara moisture proof, rezistă perfect în condiții dintre cele mai dificile: zăpadă, scufundări, lacrimi, ploaie. Pentru a-l îndepărta este nevoie de anumite produse speciale. 

Ce mascara să aleg?

La o simplă vizită prin magazinele de specialitate, observăm o gamă variată de mascara, așa că nu știi spre care să îți îndrepți atenția. De aceea, am alcătuit pentru tine un fel de listă a tipurilor de mascara și a caracteristicilor fiecăreia.

Rimel rezistent la apă

Despre acesta tocmai ce ți-am vorbit, așa că ai cam toate amănuntele de care ai nevoie, prin urmare nu vom mai insista. Atenție însă: după desigilare, se recomandă să nu folosești produsul mai mult de șase, maxim șapte luni.

Rimel cu efect de alungire

Este preferatul multor femei, deoarece oferă acea senzație de gene foarte lungi, pe care ni-l dorim cu toate. Din fericire, nici nu este foarte greu de folosit, și tot ce trebuie să faci este să presezi puțin peria la baza genelor. Întinde apoi până la vârf, cu întoarcere și gata, efectul de gene lungi și-a atins scopul. 

Rimel tratament

Sună ciudat? Poate, dar nu este imposibil. Pentru acele reprezentante ale sexului frumos cu gene fragile, se recomandă utilizarea unei mascara tratament. Aceasta conține numeroase vitamine și substanțe nutritive de care genele au nevoie pentru a redeveni sănătoase. Simplu și eficient! 

Rimel pentru volum 

Din nou un produs agreat de urmașele Evei, pentru că fiecare geană are parte de acest efect. Dacă genele tale sunt lipsite de volum și firave, atunci recomandarea specialiștilor este să apelezi la acest rimel. Pentru a obține volumul dorit, trecerea periei trebuie să fie de sus în jos. 

Rimel cu efect de curbare

O periuță cât mai subțire la margini dar bombată în centru este cea care le dă genelor tale acest efect de curbare, considerat de-a dreptul irezistibil de toată lumea, inclusiv de bărbați, care de regulă nu sunt prea interesați de metodele pe care femeile le folosesc pentru a arăta mai bine. Aplicarea rimelului se face în mod repetat, de la baza genelor și până la vârful acestora. 

Rimel colorat

Cine a spus că genele trebuie să fie obligatoriu negre? Există o paletă variată de culori, așa că 'joacă-te' după bunul plac cu acestea. Vei avea un look aparte, fresh, așa că profită de sezonul estival pentru a-ți pune genele în evidență cu acest truc. Ai ochii căprui, albaștri sau negri? Atunci o mascara mov sau albastru este alegerea care ți se potrivește cel mai bine. Ochii verzi sunt mult mai bine puși în evidență de un rimel de culoare maro, iar dacă ai acea nuanță verde-albastru, ieși din tipare cu o mascara portocalie. Aceeași nuanță este recomandată de specialiști și pentru acele doamne sau domnișoare nonconformiste. De fapt, dacă ești genul de persoană pentru care regulile sunt făcute pentru a fi încărcate, alege fucsia dacă ai ochi albaștri, căprui, negri sau chiar verzi, și un verde îndrăzneț pentru ochii căprui deschis.  

Intră pe IsaDoraShop.ro și alege rimelul care te avantajează și reprezintă în egală masura! Cu siguranță îți vei gasi acolo preferatul.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty