(P) Șampon colorant: ce este și cum se folosește?

Șamponul colorant este una din cele mai bune “invenții” din domeniul cosmeticii. Acesta îți permite să acoperi părul alb sau să schimbi temporar culoarea.

(P) Șampon colorant: ce este și cum se folosește?

Să vedem cum funcționează șamponul colorant, cum să găsim nuanță potrivită și  cum să îl aplicăm. De asemenea, trebuie să știm că există  șampon colorant pentru fiecare nevoie și tip de păr.

Ce este șamponul colorant

Șamponul colorant este o vopsea temporară care se aplică pe păr și colorează doar  partea exterioară a părului. Nu este o culoare permanentă că o vopsea de par, ci un produs potrivit pentru a oferi reflexii ton-pe-ton culorii tale naturale.  În general se  elimină după 6 până la 10 spălări.

Deși șamponul colorant este o culoare de oxidare, nu schimbă culoarea naturală a  părului, deoarece peroxidul de hidrogen este prezent în cantitate scăzută. Acest  șampon, fiind temporar, nu anulează culoarea de bază că un oxidant, făcându-l mai  delicat. De asemenea, nu necesită alte substanțe și produse pentru a crea amestecul de colorare, ci se aplică direct pe par. Este mai practic și  mai ușor de utilizat decât vopseaua. Caută în catalog cosmetice de pe esteto.ro șamponul colorant care ți se  potrivește.

Pentru a aplica samponul colorant pe par, sunt suficienti 5 pasi simpli:

  • Poartă mănuși de protecție. Acestea, de obicei, sunt deja în trusa livrată  împreună cu șamponul, dar sunt disponibile în orice supermarket;
  • Se toarnă șamponul într-un recipient de plastic și se amestecă, astfel încât  să se obțină un amestec omogen al ingredientelor;
  • Aplică șamponul de la rădăcina până la vârf uniform (de preferință cu o perie pentru a evita murdărirea mâinilor);
  • Se lasă să acționeze perioada indicată pe ambalaj, aproximativ între 5 și  30 de minute, în funcție de tipul de produs și de intensitatea rezultatului  dorit;
  • Emulsionează și clătește părul cu atenție pentru a îndepărta orice reziduu  până când apă devine curată.

Nu uita să citești cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj. Unele produse, de fapt, sunt  aplicate pe părul umed după spălarea lor, în timp ce altele sunt aplicate pe părul uscat,  înainte de spălare. În acest fel nu vei risca să greșești.

Dacă ai pielea sensibilă, pentru a evita problemele de intoleranță sau alergie la unele  ingrediente, îți recomandăm să faci un test înainte de aplicare. Cum?  Aplică o cantitate mică de produs în spatele urechii, pe scalp.  Verifică dacă  există roșeață sau  mâncărime severă. Apoi clătește.

De ce să folosești șamponul colorant

Șamponul colorant este util pentru a camufla rădăcina crescută sau pentru a acoperi  părul cenușiu fără vopsea. Este un produs folosit la orice vârstă, chiar  și de tinere. De fapt, șamponul colorant este soluția ideală pentru cele  care  vor să încerce o nouă  culoare pe păr și să vadă un aspect nou, înainte de a  continua cu o vopsea  permanentă. De asemenea, este perfect pentru o ocazie  specială, cum ar fi o petrecere sau o vacanță cu prietenii.  Îți permite să experimentezi culorile originale  folosind de exemplu un șampon colorant albastru, violet, verde sau roz.

Există numeroase șampoane colorante pe piață și trebuie să ai grijă să nu le confunzi cu un colorant permanent, semipermanent sau cu coloranți temporari. Ai grijă la  calitatea părului. Dacă acesta este foarte deteriorat,  aplică un tratament cu ceva timp  înainte de a folosi șamponul colorant. Oricum, acest  șampon este o modalitate mai  sigură de colorare dacă există probleme ce nu îți  permit să te vopsești cu vopsea cu amoniac.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty