(P) Preţul corect al unei lenjerii de pat: aspecte care îl influenţează

Cei care sunt în căutare de lenjerii de pat vor observa că în magazine există o multitudine de opţiuni, cu preţuri care variază de la câteva zeci de lei şi până la câteva sute sau chiar mii de lei.

(P) Preţul corect al unei lenjerii de pat: aspecte care îl influenţează

Din acest motiv, este firesc ca oamenii să se întrebe cât de mult contează preţul şi dacă acesta face diferenţa atunci când vine vorba despre o lenjerie de pat.

Costul unui produs este determinat de mai multe aspecte şi toată lumea îşi doreşte să obţină cel mai bun raport calitate-pret atunci când face cumpărături, iar lenjeriile de pat nu fac excepţie. Acest articol îşi propune să explice de ce unele lenjerii de pat au un preţ mai mare decât altele, oferindu-le celor interesaţi toate informaţiile de care au nevoie pentru a achiziţiona o lenjerie calitativă la un preț corect.

Factori care determină preţul unei lenjerii de pat de calitate

Cei care îşi doresc să cumpere lenjerii de pat de calitate se întreabă dacă merită sau nu să plătească o sumă de bani în plus pentru acestea. Preţul unei lenjerii de pat este stabilit în funcţie de mai mulţi factori, dintre care cei mai importanţi sunt caracteristicile materialului folosit şi locul de provenienţă, în care a fost fabricată lenjeria.

Caracteristicile materialului folosit

Principalul factor care influenţează preţul lenjeriilor de pat este calitatea materialului din care acestea sunt făcute. De exemplu, bumbacul poate fi de mai multe tipuri, iar unele dintre ele au o calitate superioară, preţul fiind stabilit în consecinţă. Dintre caracteristicile care influenţează calitatea firelor de bumbac se pot aminti:

  • lungimea;
  • rezistenţa;
  • diametrul;
  • culoarea;

Cu cât firele de bumbac sunt mai lungi, mai rezistente şi mai subţiri, cu atât calitatea creşte, iar preţul este direct proporţional. Unul dintre cele mai scumpe tipuri de bumbac este cel egiptean, iar foarte mulţi producători profita de acest lucru şi induc în eroare consumatorii. Nu toţi cei care pretind că vând lenjerii din bumbac egiptean spun adevărul, iar statisticile arată că bumbacul egiptean cultivat în prezent nu ar avea cum să acopere producţia pretinsă.

Din fericire, bumbacul egiptean nu este singurul etalon al calităţii materialului folosit. Există lenjerii de pat foarte calitative, care sunt făcute din alte tipuri de bumbac şi care rezistă în timp, păstrându-şi textura şi culoarea după nenumărate spălări. 

Provenienţa lenjeriei

Lenjeriile de pat produse în ţările lumii a treia au, într-adevăr, un preţ foarte mic, însă calitatea este net inferioară, comparativ cu lenjeriile fabricate în alte colţuri ale lumii. Ca regulă general valabilă, lenjeriile produse în ţări europene, precum Italia şi chiar Turcia sunt mult mai calitative, atât din punct de vedere al materialului folosit, cât şi al finisajelor.

Cât costă o lenjerie de pat de calitate

În magazine există lenjerii de pat cu preţuri exorbitante, care pot ajunge la câteva mii de lei. Totuşi, pentru a beneficia de calitate, consumatorii nu trebuie neapărat să îşi golească buzunarele atunci când achiziţionează o lenjerie de pat.

Concentrându-ne pe raportul cost-beneficii, o lenjerie de pat din bumbac satinat de calitate, compusă din patru piese, ar trebui să aibă un preţ de aproximativ 150-250 de lei. Când vine vorba despre o lenjerie de pat pentru una sau două persoane, făcută 100% din bumbac, preţul se încadrează între 180 şi 200 de lei. Pentru o calitate superioară, preţul corect al unei lenjerii cu aspect luxos, făcută dintr-un material pufos şi moale poate fi de 200-300 de lei.

Cei care îşi doresc să economisească pot profita de promoţii pentru a îşi achiziţiona mai multe lenjerii de pat. De exemplu, magazinul Nevera.ro oferă lenjerii la ofertă 1+1, foarte calitative și cu preţuri extrem de avantajoase.

În încheiere, trebuie menţionat un aspect foarte important, anume faptul că o persoană îşi petrece aproximativ o treime din viaţă dormind. Calitatea somnului este esenţială pentru un stil de viaţă sănătos, iar preţul unei lenjerii de pat de calitate merită să fie plătit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle