(P) Motivele pentru care poți ajunge să-ți pui implant dentar – Tu știi care este scopul său?

Dantura este foarte importantă atât pentru masticație, cât și pentru aspectul fizic. Dacă această nu arată satisfăcător, atunci sunt mari șansele să te fereșți să zâmbeșți sau să razi în public, fiindu-ti afectată încrederea în ține. Astfel, cavitatea bucală trebuie să fie întreținută cât mai bine, atât pentru că dințiii tăi să arate mereu impecabil, cât și pentru a nu întâmpină potențiale probleme dentare grave. 

(P) Motivele pentru care poți ajunge să-ți pui implant dentar – Tu știi care este scopul său?

Cu toate acestea, pot există situații în care medicul dentist ți spună ai nevoie de un implant dentar. În general, acesta este utilizat soluție pentru a scăpa de dureri sau pentru a-i reda danturii tale aspectul sănătos și estetic.

Iată care sunt cele mai comune afecțiuni care pot duce la necesitatea unui implant dentar!

  • Lovituri

Pot exista situații în care anumite lovituri puternice să provoace pierderea dinților. Acesta nu este un context foarte plăcut, însă se întâmplă adesea ca diverși pacienți să se prezinte în cabinetul stomatologic în urma unui astfel de eveniment.

În cazul în care anumiți dinți sunt sparți pe jumătate, se încearcă reconstruirea lor. Dacă aceștia sunt, însă, pierduți în totalitate, vei avea nevoie de un implant dentar pentru a putea avea din nou o dantură perfectă. Deși dificultatea acestei intervenții poate să difere în funcție de gradul degradării dinților, implantul este, în majoritatea cazurilor, un proces complex și dificil. De aceea, în cazul în care ai nevoie să treci printr-o astfel de procedura, este esențial să te asiguri de profesionalismul clinicii stomatologice pentru care optezi. Cisomedical.ro îți pune la dispoziție astfel de intervenții, realizate de medici specialiști cu experiență, pentru a te putea bucură din nou de o dantură sănătoasă și frumoasă, fără complicații ulterioare.  

Implanturile dentare sunt estetice, au un aspect foarte natural și sunt, de asemenea, rezistente și durabile în timp. Acestea pot înlocui cu succes un dinte pierdut, fără a afecta în vreun fel starea psihică a pacientului. 

  • Carii

Cariile pot distruge dintîi în mod iremediabil. Dacă nu mergi foarte des la dentist și dacă nu îți întreții dantura în mod optim, aceasta se va deteriora, crescând astfel riscul de a-ți pierde dintîi naturali și de a fi nevoit să recurgi la o intervenție chirugicală. 

De aceea, este recomandat că, cel puțin odată la 6 luni, să faci o vizită medicului tău stomatolog, pentru a preveni apariția cariilor profunde. De asemenea, este indicat să te speli în fiecare dimineață și seară pe dinți, precum și să folosești ață dentară și irigator bucal, pentru a elimina toate resturile de mâncare sau depunerile care pot cauza carii. 

  • Infecții

Dacă de o bună perioadă de timp simți o durere acută la nivelul unuia dintre dinți și nu acționezi din frică de dentist, trebuie să știi că este foarte posibil să nu mai poți repara situația și să trebuiască să înlocuiești dintele cu probleme. Uneori, durerile pot surveni din cauza unor infecții grave, care pot afecta într-un mod foarte agresiv pulpa și nervul dintelui, astfel încât acesta să trebuiască să fie înlocuit, pentru a se putea realiza fără probleme masticația.  

În cele din urmă, încearcă să ai cât mai multă grijă de dantura ta, fiindcă această joacă un rol esențial în aspectul estetic al fetei și nu numai. Fără dinți perfecți, sănătoși și puternici nu te poți bucură de toate preparatele gustoase, care îți provoacă poftă și îți aduc zâmbetul pe buze. Astfel, oferă o importantă majoră îngrijirii danturii, pentru a fi pe deplin fericit!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet