(P) Monodoze de cafea vs capsule de cafea. Prin ce se deosebesc cele două tipuri?

(P) Monodoze de cafea vs capsule de cafea. Prin ce se deosebesc cele două tipuri?

Știai că milioane de oameni din întreaga lume își încep ziua savurându-și cafeaua? Ba chiar mai mult decât atât, în fiecare zi, pe întreg globul, se consumă peste două miliarde de căni care conțin această licoare magică. Statisticile nu ar trebui, însă, să ne surprindă, având în vedere beneficiile pe care le oferă consumul moderat de cafea, printre care se numără: facilitarea digestiei, favorizarea procesului de slăbire, stimularea circulației sanguine la nivelul creierului și multe altele. 

Totuși, pentru a beneficia de aceste proprietăți e important să alegi cele mai bune sortimente de cafea, dar și cele mai performante aparate pentru prepararea ei. Atunci când ești consumator fidel al acestei licori, ar trebui să fii preocupat de un aspect important: ce alegi – monodoze de cafea sau capsule de cafea? Noi îți spunem prin ce se deosebesc cele două tipuri, pentru a te decide mai ușor!

Prin ce se aseamănă cele două tipuri de produse?

Monodozele de cafea, cât și capsulele conțin, de regulă, cafea măcinată, în proporție de 100%. De asemenea, ambele sunt doze unice, adică au în compoziția lor cantitatea necesară pentru a pregăti o singură cafea. Astfel, poți avea siguranță că atât monodozele cât și capsulele conțin gramajul optim de cafea, indiferent de sortimentul pe care îl preferi. Totuși, există și cazuri în care capsulele sunt considerate ca fiind o alegere mai bună decât monodozele. Află în continuare care sunt deosebirile dintre cele două variante!

Monodozele de cafea 

Monodozele de cafea sunt cunoscute în limbajul uzual drept poduri, paduri sau pastile de cafea. În același timp, există și persoane care le numesc 'cialde', după denumirea lor italienească. 

Monodozele conțin cafea măcinată, ambalată într-un înveliș confecționat din hârtie specială, asemănătoare cu cea a pliculețelor de ceai. Astfel, un espresso din pastile de cafea se obține prin infuzie, o altă caracteristică ce aseamănă monodozele cu ceaiul. Concret, apa fierbinte trece – fara a performa mbalajul – prin monodoza de cafea. 

Cel mai mare avantaj al monodozelor de cafea este ca pot fi utilizate la mai toate modelele de espressoare clasice, prin atasarea unui adaptor special.

De regulă, monodozele au un diametru standard, de 44 mm și au un preț mai scăzut decât capsulele. 

Capsulele de cafea 

O dimineață perfectă poate începe și folosind capsule de cafea, care se prezintă sub forma unor doze ce conțin cafea măcinată. Pentru a-și păstra intacte proprietățile, recipientul este realizat din plastic și este sigilat cu o folie de aluminiu, care va fi perforată în timpul preparării cafelei la espressor. Capsulele de cafea sunt ideale dacă deții un espressor special conceput în acest scop. 

Un detaliu interesant care reprezintă, de fapt, una dintre marile deosebiri dintre capsulele de cafea și monodoze este că primele menționate sunt dozate diferit, astfel că gramajul de cafea diferă în funcție de tipul de capsulă. 

Ține cont de faptul că aceste capsule de cafea diferă și în funcție de aparatele cu care sunt compatibile, dar și de producător, care le poate personaliza forma și dimensiunile (și, desigur, conținutul).

 Savurează un espresso bun, preparat rapid prin simpla apăsare a unui buton, optând pentru monodoze sau capsule de cafea! 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din advertorial