(P) Lucrezi de acasă? Iată cum să-ți organizezi cât mai eficient munca

Chiar dacă ai visat întotdeauna să lucrezi de la distanță, unele lucruri pot fi la început intimidante. De exemplu, cum să configurezi totul pentru o muncă productivă de acasă. Este valabil mai ales pentru cei care nu s-au mai ocupat niciodată de munca la distanță.

(P) Lucrezi de acasă? Iată cum să-ți organizezi cât mai eficient munca

Cu programe mai flexibile și fără constrângeri de timp sau de spațiu limitat, poate fi dificil să știi de unde să începi. Și mulți sunt nedumeriți de întrebarea: Cât de eficient pot lucra de acasă? Unde să încep? Cum să îți planifici ziua de lucru și să nu îți pierzi eficiența?

Îți voi prezenta în cele ce urmează câteva sfaturi care te vor ajuta să îți organizezi cât mai eficient munca de acasă.

Creează mentalul potrivit

Oamenii sunt obișnuiți să se odihnească acasă, nu să muncească. Este esențial să respecți programul de lucru, să începi lucrul exact la 8:00 și să te ridici de la birou la 17:00. Ajută să rămâi tonifiat. Nu uiți să faceți o pauză de masă; nimeni nu a anulat-o. De asemenea, este important să nu lucrezi în pijamale și mereu să te ridici din pat – se poate lucra mai eficient în timp ce te afli la birou și în haine obișnuite. Creierul va asocia patul cu somnul, canapeaua cu relaxarea și biroul cu munca, ajutându-te să îți schimbi nivelul de energie în consecință.

Spațiul de lucru

Un spațiu de lucru dedicat este esențial pentru oricine lucrează acasă. În mod ideal, biroul de acasă ar trebui să fie o cameră (cu ușă) care nu mai este folosită în niciun alt scop. Majoritatea dintre noi, totuși, pur și simplu nu avem un astfel de spațiu suplimentar în casele noastre, așa că trebuie să facem compromisuri. Poate fi într-un colț al unei camere, într-un dormitor sau în sufragerie. Ceea ce este important este că acest spațiu special este dedicat acestui scop, departe de zonele lor de joc. Instalarea laptopului pe masa de bucătărie nu o califică drept „birou de acasă'

Indiferent de zona pe care o alegi pentru birou, vei avea nevoie, cel puțin, de un birou, scaun, computer și câteva rafturi sau alt spațiu de depozitare. În plus, vei avea nevoie în mod deosebit de accesorii și rechizite pentru birou, lucruri necesare pentru a-ți ușura și eficientiza substanțial munca.

Timp de lucru și timp personal, separat

Gestionarea eficientă a timpului pentru părinții care lucrează la domiciliu începe cu crearea unor reguli de bază atât pentru familia ta, cât și pentru tine. Una dintre aceste reguli ar trebui să fie să îți setezi programul de lucru în avans. Acest lucru te va împiedica să lucrezi prea mult sau să lucrezi prea puțin, indiferent de tendința ta. Aduce un echilibru familial mai bun, deoarece toată lumea știe la ce să se aștepte.

Folosește aplicații de asistent personal

O varietate de aplicații smartphone ieftine și gratuite oferă o modalitate ușoară de a-ți organiza munca. Astfel de aplicații te ajută să programezi întâlniri (alternativ online), să primești memento-uri despre acestea, să gestionezi mesajele și notificările primite, să ții evidența timpului pentru a finaliza sarcinile și să nu fii distras de rețelele sociale și mesagerii.

Minimizarea distragerilor. Stai departe de social media

Indiferent cât de bine ți-ai respectat regulile de bază, vor exista distrageri atunci când lucrezi acasă. Ele vor fi doar diferite de cele care mănâncă ziua omologilor tăi care lucrează de la firmă. Deși rețelele sociale sunt pentru majoritatea dintre noi instrumente de marketing utile, petrecerea prea mult timp pe Twitter, Instagram sau Facebook îți poate ruina cu ușurință eforturile. Trebuie să recunoaștem că putem avea problema aceasta, prin postarea unui conținut proaspăt pe aceste rețele, chiar dacă știm că asta ne-ar ajuta să ne sporim traficul.

Trebuie însă să limitezi în mod substanțial accesul la acestea pentru a lucra eficient de acasă. În cazul în care nu poți fi atât de dur cu tine, poți folosi una dintre noile aplicații mobile, care te vor ajuta să-ți limitezi drastic timpul pe social media. Cum funcționează? În aplicație, veți seta pur și simplu o limită pentru cât timp ai permisiunea de a verifica rețelele sociale pe zi și după ce ai consumat timpul, site-ul va fi blocat pentru restul zilei.

Planifică-ți fluxul de lucru

Când dorești să înveți cum să lucrezi eficient de acasă, o modalitate sigură de a menține productivitatea este să îți faci inteligent planificarea zilei de lucru. Înainte chiar să începi să lucrezi, asigură-te că știi care sunt prioritățile tale pentru ziua respectivă, cât crezi că îți va lua să faci totul și ce vei lucra dacă ai timp suplimentar.

S-ar putea să îți fie de ajutor să-ți iei câteva minute înainte de a te culca pentru a-ți planifica ziua următoare. S-ar putea să constați că dormi mai bine fără stresul planificării din spatele minții.

În planificare ia în considerare următoarele:

  • fă mai întâi sarcinile cu cea mai mare prioritate;
  • planifică-ți ziua în jurul propriilor cicluri naturale – fă cea mai grea muncă atunci când ai cea mai mare energie de pe tot parcursul zilei;
  • planifică recompense și pauze pe tot parcursul zilei.

În acest fel poți rămâne oricând concentrat și nu te vei distrage ușor, putând lucra eficient pe tot parcursul zilei de acasă.

Sursa foto: unsplash.com

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle