(P) Inelul de logodnă cu diamant – simbolul universal al iubirii

(P) Inelul de logodnă cu diamant – simbolul universal al iubirii

Misiunea alegerii unui inel de logodnă este una dificilă pentru orice bărbat. Dar, dacă vrei să mergi la sigur, optează pentru un inel cu diamant – sigur nu vei da greș! Nu degeaba au rămas întipărite în mintea femeilor versurile celebrului cântec al frumoasei Marylin Monroe, Diamonds are a girls best friend, care s-ar traduce prin expresia „diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete.'

Inelele de logodnă cu diamante – alegeri clasice, dar sigure

Magazinele de profil au oferte diversificate de inele cu diamante din care poți alege. Cei de la E-ring, spre exemplu, au o colecție impresionată de astfel de inele de logodnă, potrivite pentru personalitatea și gusturile fiecărei femei.

Fiecare persoană este unică și are particularitățile ei, care o fac specială. Pentru un plus de originalitate, poți face o comandă personalizată a bijuteriei pentru viitoarea ta logodnică. Doar alegând modelul perfect pentru ea, o vei cuceri complet și o vei determina să îți accepte propunerea în căsătorie fără să stea pe gânduri.

Standardul 4C – important în alegerea inelului de logodnă cu diamant

Potrivit clasificării efectuate de către specialiști, cele patru caracteristici de bază ale diamantului – carat, cut (tăietura), claritate și culoarea – reprezintă proprietățile care îi conferă valoare pietrei, fiind extrem de importante în procesul de selecție al inelului de logodnă. Iată care sunt acestea:

  • Caratul diamantului

Valoarea unui inel cu diamant nu crește proporțional cu caratajul diamantului, ci, de fapt, calitățile diamantului sunt interdependente. Caracteristica caratului se referă la greutate și nu la mărime, cum mulți dintre noi am fi tentați să credem.

  • Tăietura diamantului (cut)

O altă caracteristică definitorie pentru valoarea unui diamant o reprezintă tăietura (cut). Astfel, există trei stiluri de tăieturi standard: briliant, în trepte și mixtă. Cum se deosebesc cele trei stiluri de tăieturi:

Tăietura briliant – se referă la tăierea în fațete a diamantului, într-o formă triunghiulară. În felul acesta, este valorificată capacitatea radială a diamantului în cea mai mare măsură. Cele mai îndrăgite inele de logodna cu diamante au o tăietură briliant datorită caracterului nobil pe care îl oferă bijuteriei.

Tăietura în trepte sau step cut este acea tăiere în fațete drepte. Un inel de logodnă cu diamant ce are o astfel de tăietură este potrivit pentru femeile care nu vor să epateze. Mai puțin spectaculoasă decât cea menționată mai devreme, această tăietură atribuie bijuteriei un caracter simplu, dar elegant în același timp.

Tăietura mixtă este o combinație între cele două tipuri menționate anterior. De exemplu, în stilul de tăiere mixt al unui diamant, partea superioară va fi rotundă (întocmai ca la stilul briliant), iar cea inferioară va fi lineară, ca în cazul tăieturii în trepte.

Acestea sunt cele trei tipuri de tăieturi standard, dar există și alte tipuri de tăieturi care sunt utilizate în cadrul procesului de prelucrare a diamantului.

  • Claritatea diamantului

Cea de-a treia caracteristică a diamantului, claritatea, relevă cât de curată este, de fapt, această piatră prețioasă. Această caracteristică modifică radical prețul unui inel cu diamant. Însă, doar un ochi profesionist poate sesiza această proprietate, astfel că în alegere trebuie să se caute un magazin specializat în comercializarea unor astfel de bijuterii, cu un bun renume pe piață (și, implicit, cu o echipă de profesioniști gata să ofere toate informațiile necesare).

  • Culoarea diamantului

Ultima caracteristică, dar nu cea mai puțin importantă, este culoarea diamantului și măsoară nivelul de transparență. Într-un diamant această trăsătură acționează ca un filtru ce diminuează culorile. Clasificată alfabetic, de la D, fiind cea mai transparentă, până la Z, galbenul pal, culoarea are și ea un rol hotărâtor în ceea ce privește stabilirea prețurilor.

Găsește inelul de logodnă perfect la E-ring!

Deși alegeri sigure, inelele cu diamante vin în nenumărate forme, de la clasice Solitaire, la modele complexe realizate la comandă. Alegerea celui perfect poate fi astfel îngreunată, iar decizia de a face marele pas, umbrită de indecizie.

Ajuns aici, cu siguranță ești sigur de ceea ce vrei – o vrei lângă tine pentru toată viața pe cea care te completează perfect!

Pentru a facilita această sarcină, de selectare a celui mai frumos inel de logodnă, specialiștii E-ring îți stau la dispoziție. Pe e-ring.ro găsești atât inele de logodnă cu diamante, splendid concepute, cât și modele cu alte pietre prețioase, de la provocatorul rubin, la fascinantul safir. De asemenea, ai posibilitatea să concepi chiar tu inelul de logodnă perfect. Pentru mai multe informații, nu ezita să iei legătura cu echipa E-ring!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial