(P) Fantana Arteziana – 7 motive pentru care să adaugi o fântână la tine în curte

(P) Fantana Arteziana – 7 motive pentru care să adaugi o fântână la tine în curte

Dacă locuiești la casă și dispui de o curte proprie, te poți considera extrem de norocos. O grădină îți aduce numeroase beneficii, printre care posibilitatea de a-ți petrece timpul liber în mijlocul naturii, oportunitatea de a planta legume, fructe și flori și opțiunea de a te relaxa ori de câte ori simți nevoia.

Dacă vrei să reamenajezi curtea casei sau să aduci mici îmbunătățiri, o fântână arteziană de grădină ar putea fi o idee inspirată pentru tine. Aceasta aduce numeroase avantaje, pe care le poți afla în continuare.

1. Fantana Arteziana – Efect vizual inedit

Indiferent care sunt dimensiunile curții tale, o fântână arteziană va oferi spațiului un aer deosebit și luxuriant. În ceea ce privește materialul, poți opta pentru o fântână arteziana, pentru un aspect cât mai unic sau poți alege chiar una din piatra naturala, dacă îți dorești să creezi un design elegant.

Poți poziționa fântâna arteziană în mijlocul grădinii, dacă spațiul îți permite acest lucru, pentru a obține un element central impozant, în jurul căruia celelalte obiecte din grădină vor arăta minunat.

În cazul în care dispui de o curte mai mică, este indicat să cumperi o fântână minimalistă, căreia să îi găsești un loc strategic, astfel încât să nu dea impresia de înghesuială.

2. Mai puțină poluare fonică

Chiar dacă nu locuiești într-un bloc cu apartamente, unde zgomotul este considerabil mai mare decât la curte, tot poți experimenta poluarea fonică. Gălăgia venită de pe stradă, din curțile vecinilor sau din clădirile din apropiere poate reprezenta o sursă de stres.

Sunetul apei dintr-o fântână arteziană absoarbe aceste zgomote neplăcute, oferind, în schimb, un fundal sonor plăcut și relaxant.

3. Mai multă relaxare

Unul dintre avantajele principale ale unei grădini este oportunitatea de relaxare în aer liber. Profită de acest lucru și amenajează-ți spațiul cu o fântână arteziană pentru curte.

Sunetul apei curgătoare este recunoscut pentru proprietățile sale puternice de calmare, având un efect odihnitor și ajutându-te să îți limpezești mintea după o zi încărcată.

În plus, studiile au arătat că simpla privire a unui râu, a unei cascade sau chiar a unei fântâni poate avea un efect calmant și revigorant asupra ochilor, aspect foarte util mai ales dacă petreci mult timp în fața calculatorului.

4. Un aer mai proaspăt și mai răcoros

Prezența apei în curte facilitează păstrarea unei temperaturi mai joase în timpul sezonului cald, un beneficiu de care dorești, cu siguranță, să profiți toată vara.

Mai mult, o fântână poziționată în curte favorizează o umiditate optimă, păstrând o atmosferă curată și benefică pentru organismul uman.

5. Crearea unui spațiu eco-friendly

Ionii negativi din apa curgătoare atrag praful și impuritățile și, în acest mod, ajută la diminuarea poluării din zonă. Astfel, nu numai că sănătatea ta se va menține sau chiar se va îmbunătăți, dar vei contribui și la conservarea mediul înconjurător.

În plus, o fântână arteziana este benefică și pentru faună, mai ales pentru păsări și insecte, care pe timpul verii pot avea dificultăți în a-și găsi surse de hidratare. Cu această ocazie, dacă ai copii, aceștia vor avea ocazia să învețe despre speciile de viețuitoare din zona în care locuiți.

6. Activități în aer liber alături de familie

O curte frumos amenajată te va determina să petreci mai mult timp afară, alături de cei dragi. De aceea, o fântână arteziană reprezintă o achiziție avantajoasă, care va oferi curții tale un aspect proaspăt, perfect pentru dimineți sau după-amiezi relaxante.

De asemenea, dacă ai copii și animale de companie, aceștia se vor bucura din plin de grădina cu fântână și vor avea un nou prilej de joacă în natură.

7. O valoare crescută pe piața imobiliară

Dacă te gândești că o fântână arteziană implică un efort financiar substanțial, trebuie să știi că valoarea casei tale va crește direct proporțional cu investițiile pe care le faci de-a lungul timpului.

O casă bine întreținută, cu o grădină atent amenajată, va avea un aspect luxuriant și, în consecință, un preț mai mare pe piața imobiliară. Astfel, în cazul în care, la un moment dat, vei dori să vinzi proprietatea și să te muți în altă parte, vei putea stabili un tarif corespunzător.

Prin urmare, alege să îți înfrumusețezi curtea cu o fântână arteziană potrivită și vei simți pe propria piele toate beneficiile enumerate mai sus.

Cel mai cunoscut furnizor de elemente decorative este chiar la tine in oras PIATRAONLINE..ro descopera intreaga gama de fantani arteziene, cismele, jardiniere sau coloane.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration