(P) Doar 2 din 10 români au asigurarea obligatorie PAD

(P) Doar 2 din 10 români au asigurarea obligatorie PAD

Ce este PAD-ul? Polița de Asigurare împotriva Dezatrelor Naturale – asigurare obligatorie a locuinței, care oferă protecție în fața a trei riscuri naturale specifice României: cutremur, inundații și alunecări de teren. 

Chiar dacă PAD este o asigurare obligatorie și costă numai 10 sau 20 de euro (în funcție de tipul de locuință), la jumătatea anului 2019 doar 19% dintre români aveau o astfel de poliță. Având în vedere că trăim într-o țară în care astfel de evenimente sunt recurente, nivelul redus de acoperire reprezintă o gravă problemă. Conform analizelor seismice din ultimul mileniu, cutremurele de până în 7 grade pe scara Richter au o ciclicitate de 33 de ani, iar cele de 7,5 sau mai mari – o dată la 80 de ani. Din nefericire, ambele intervale sunt depășite.  

De 42 de ani, începutul primăverii este marcat de amintirea unuia dintre cele mai negre episoade din istoria recentă a României: seismul de 7,4 grade din 4 martie 1977. În urma acestuia, mii de persoane și-au pierdut viața sau au fost rănite, în principal din cauza prăbușirii clădirilor. 

Pentru că nu putem evita astfel de dezastre, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a fi cât mai bine pregătiți. De accea, PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, prin campania „Asigurați suntem mai puțini vulnerabili', dorește ca toată lumea să conștientizeze efectele dezastrelor naturale, să-și încheie asigurarea de locuință obligatorie și să susțină declararea zilei de 4 martie ca Zi Națională de Conștientizare a Dezastrelor Naturale. 

Pentru aceasta, am recurs la promovarea unor povești reale din 1977, spuse de oameni care au trăit în mod direct urmările dramatice ale seismului din 4 martie. Întreaga campanie poate fi urmărită pe paidromania.ro/4martie.

Misiunea PAID – o societate de asigurare-reasigurare cu capital privat, formată prin asocierea tuturor societăților de asigurare, este aceea de a le oferi protecție tuturor clienților săi cu ajutorul asigurării PAD. Asigurarea are menirea de a minimiza efectele unei catastrofe naturale atât la nivelul populatiei, cât și al întregii economii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial