(P) Despre COVID-19 și ce putem face astfel încât să oprim răspândirea!

Coronavirus este un virus care afectează în principal plămânii și căile respiratorii, afectând în cea mai mare parte toate persoanele purtătoare, dar în special persoanele care deja suferă de diverse alte boli. Aflați despre simptomele coronavirusului și despre măsurile de făcut pentru a opri răspândirea acestuia.

(P) Despre COVID-19 și ce putem face astfel încât să oprim răspândirea!

Coronavirus este de fapt familia mare de virusuri în care este cuprins și COVID-19, virus care afectează plămânii și căile respiratorii. Pentru majoritatea oamenilor, acesta provoacă simptome relativ ușoare și comune unei banale răceli sau gripă, în timp ce pentru alții poate fi și mai grav, necesitând tratament într-un mediu specializat în spitale.

Este o boală nouă, așa că există multe lucruri pe care nu le știm sigur, atât guvernele cât și specialiști ai domeniului medical fiind în pregătiri pentru a ajuta la combaterea coronavirusului în cel mai eficient mod posibil.

Există lucruri simple, eficiente pe care le putem face cu toții pentru a reduce riscul răspândirii lui COVID-19 evitând astfel îmbolnăvirea altor persoane din jurul nostru.

În ceea ce privește răspândirea virusului COVID-19, trebuie să ținem cont de:

  • spălarea periodică a mâinilor,

  • acoperirea gurii și nasului atunci când tușești și strănuți,

  • gătirea completă a cărnii și a ouălor,

  • evită contactul cu cineva care prezintă simptome ale bolilor respiratorii, cum ar fi tue și strănut.

De asemenea, în ceea ce privește cel mai eficient mod de protecție, trebuie să avem în vedere următoarele:

  • spălarea mâinilor cu apă, săpun,

  • folosirea unor soluții pe bază de alcool,

  • dezinfecția constantă a spațiilor publice, birourilor, aeroporturilor, școlilor, grădinițelor, insituțiilor publice și așa mai departe.

Principalele simptome sunt:

  • Tuse

  • Creșterea temperaturii

  • Greutate în respirație

Aceste simptome sunt similare cu ale multor altor boli, cum ar fi răcelile comune și gripa. Dacă cineva are aceste simptome, nu înseamnă neapărat că are coronavirus, însă situația trebuie tratată responsabil deoarece există o posibilitate care trebuie obligatoriu luată în calcul.

Atât o igienă personală riguroasă în această perioada cât și dezinfecția spațiilor este extrem de importantă, unul dintre cele mai importante roluri în combaterea COVID-19.

Dacă în ceea ce privește igiena personală lucrurile sunt destul de simple, în materie de dezinfecție spații, în special dacă este vorba despre domeniile publice, instituții de învățământ, spații utilizate în cadrul unei firme sau companii, putem apela chiar și la serviciile unei companii DDD.

O companie DDD poate acționa foarte eficient în distrugerea bacteriilor, microbilor și virusurilor, deoarece aceasta utilizează produse și dezinfectanți puternici și de calitate.

Un bun exemplu în materie de servicii DDD de cea mai bună calitate este reprezentat de CompaniaDDD.ro, fiind vorba și despre prima și singura firma d.d.d. din România care deține standardul european CEPA, având multiple centre de logistică proprie în București, Timișoara, Târgu Jiu și Panciu, toți operatorii fiind autorizați și certificați în prestarea acestor tipuri de servicii.

De asemenea, recomandările acestei echipe profesioniste în materie de dezinfecție constau în soluții de prevenție precum și în respectarea deciziilor autorităților, astfel încât pe termen lung să se dovedească o eficiență maximă în ceea ce privește răspândirea virusului COVID-19, până la stoparea sa.

La numai un simplu click distanță, informații exterm de utile veți putea găsi și pe site-ul acestora, CompaniaDDD.ro, informații despre ce reprezintă coronavirus, COVID-19, precum și măsuri de prevenție atunci când ne gândim la răspândire și protejare împortiva acestei probleme atât de persistente la nivel mondial.

Pe lângă măsurile luate de autorități, este de datoria civică a fiecărui cetățean în parte să comunice dacă a luat la cunoștință o situație de îmbolnăvire ascunsă, cât și să anunțe medicul de familie ori autoritățile compentente în cazul în care apar pentru propria persoană simptome precum cele enumerate mai sus.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet